Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre l'IDAPA i la UdL per ajudar a millorar els hàbits alimentaris dels pirinencs

Acord entre l'IDAPA i la UdL per ajudar a millorar els hàbits alimentaris dels pirinencs

13/05/2010 18:22

L'Institut per al desenvolupament i promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la Universitat de Lleida (UdL) han endegat un programa de col·laboració per millorar els hàbits alimentaris dels habitants d'aquestes comarques i dels turistes que les visiten.

Un nutricionista de la UdL es desplaçarà, a partir del curs vinent, a aquesta zona per assessorar i modificar conductes tant dels escolars com de la gent gran. També col·laborarà amb els restaurants per ajudar-los a confeccionar plats amb un alt valor nutritiu i que a la vegada posin en valor els productes autòctons. Paral·lelament també es treballarà en recerca per detectar els aspectes beneficiosos dels productes naturals pel que fa a la salut.

Joan Ribera, degà de la Facultat de Medicina, ha explicat que aquesta col·laboració té dos aspectes fonamentals, el de l'assessorament i el de la recerca. Pel que fa a l'assessorament a la població començarà el curs vinent. El segon aspecte en què es treballarà serà en la recerca. Es vol detectar quins aspectes tenen els productes locals bons per la salut per incorporar-los als menús. L'objectiu final és potenciar els productes agroalimentaris que aquestes comarques generen.

Victorià Peralta, gerent de l'àrea de salut de l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat que l'objectiu bàsic és millorar els hàbits alimentaris de la població del Pirineu introduint els productes locals com són la carn, la llet, el formatge o els embotits que s'elaboren en aquesta zona.

Arcadi Castilló, director de l'IDAPA, ha explicat que una part d'aquest projecte és preveu finançar amb el patrocini d'empreses agroalimentàries de les comarques del Pirineu i que es buscarà la implicació de la majoria de teixits socials per tirar-lo endavant.

La primera jornada de treball per endegar les actuacions de col·laboració entre la Facultat de Medicina de la UdL i l'Alt Pirineu i Aran s'ha fet aquest dijous al Centre del Romànic a Erill-la-Vall (Alta Ribagorça).

Mostrar formulari de contacte