Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord de col·laboració entre Meteo Pirineus Catalans i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Acord de col·laboració entre Meteo Pirineus Catalans i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

El portal urgellenc potenciarà la informació del temps adreçada als practicants d'esports de neu. Alhora, la nova app de l'ens federatiu incorporarà un apartat sobre meteorologia

Albert de Gràcia, en una sortida de grup amb raquetes de neu
Albert de Gràcia, en una sortida de grup amb raquetes de neu
10/03/2020 12:40

El portal web urgellenc Meteo Pirineus Catalans i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) han presentat un acord de col·laboració amb el qual es vol potenciar la informació meteorològica adreçada específicament a atletes i aficionats a l'esquí alpí, l'esquí nòrdic, el surf de neu i la resta d'esports de neu o gel que es practiquen a Catalunya. També es vol fomentar la importància d'estar informat sobre el temps abans de practicar algun d'aquests esport i de "fer-ho mitjançant fonts fiables".

Per això, properament l'aplicació oficial de l'FCEH, estrenada aquesta temporada i disponible de forma gratuïta per a mòbils iOS i Android, comptarà amb un apartat meteorològic, a partir del qual es podran consultar les previsions meteorològiques realitzades per MeteoPirineus. Paral·lelament, els esportistes que participin en els Campionats de Catalunya inclosos en el calendari de la FCEH, en les seves diferents modalitats, comptaran amb una previsió exhaustiva feta expressament per a l’ocasió.

A més a més, MeteoPirineus també oferirà a la Federació previsions meteorològiques, en format audiovisual, d’èpoques específiques de l’any en les quals l’afluència de gent a la muntanya o a la neu és especialment alta. El director i fundador de Meteo Pirineus Catalans, el geòleg Albert de Gràcia, ha expressat que estan "molt contents amb aquest acord, atès que les nostres passions, el Pirineu i la meteorologia, van fortament lligades als esports d’hivern", i remarca que, en la seva condició de practicants d'aquests esports, esperen poder "oferir els coneixements a tots els seguidors de l'FCEH". Per això, De Gràcia assegura que l'acord és "una de les millors notícies que ha rebut aquest il·lusionant projecte”.

Projecte forjat a la Seu

Meteo Pirineus Catalans va néixer ara fa sis anys a la Seu d'Urgell, on té el centre d'operacions. Albert de Gràcia afirma que des del medi rural són conscients que "és importantíssim crear xarxa amb el màxim de contactes" i es mostra convençut que aquest és "un acord enriquidor". Per això, obre la porta perquè "tots els seguidors i amants de la FCEH i del Pirineu puguin aportar-hi el seu granet de sorra".

Des de la seva creació, el portal web meteorològic ha viscut un ràpid creixement i actualment compta amb prop de 50.000 seguidors a les xarxes socials. A banda de la previsió del temps -que inclou les estacions d'esquí- també publiquen notícies d’àmbit científic, turístic i esportiu del Pirineu. El projecte compta amb la implicació incansable de Judit Pelegrina i de la resta de la xarxa de col·laboradors interns, repartits per tot el territori i que contribueixen a nodrir d’informació el projecte. A les seves previsions fan especial èmfasi en el risc d’allaus, propostes de rutes en raquetes de neu i esquí de muntanya i l’estat dels embassaments.

Des de la Federació Catalana apunten que "en el context actual, on cada vegada són més les persones que estimen i comparteixen la natura i la muntanya, és sempre necessari i recomanable estar ben informat d’allò que passa, i ha de passar, al cel", motiu pel qual han arribat a aquest acord.

Mostrar formulari de contacte