Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord per a la venda d'una parcel.la municipal de la placeta del Molí

Acord per a la venda d'una parcel.la municipal de la placeta del Molí

Una constructora comprarà a l'Ajuntament de la Seu un espai de 14 metres quadrats, considerats "sobrants" La decisió s'ha pres amb el vot favorable de l'equip de goven (CiU) i del PP, l'abstenció d'ERC i el vot contrari del PSC-Progrés i ICV

Edifici Baixada del Molí - Obres
Edifici Baixada del Molí - Obres
13/08/2013 18:53

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha declarat una parcel.la de 14 metres quadrats, ubicada a la placeta del Molí, vora el Parc Olímpic del Segre, com a "sobrera". Aquesta catalogació permetrà la seva venda, que suposarà un ingrés per al consistori de 2.300 euros. La compra la farà la promotora que està construint a la zona un edifici de vuit habitatges.

La decisió sobre la venda es va prendre aquest dilluns amb el vot favorable de l'equip de govern (CiU) i el PP, l'abstenció d'ERC i el vot contrari dels regidors del PSC-Progrés i ICV.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va apel.lar a un informe tècnic per a la qualificació dels terrenys i va justificar l'operació amb la constructora "perquè té la majoria de la propietat". Així mateix, va assegurar que tot el procés ha seguit "la legalitat urbanística vigent".

Tanmateix, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, lamenta que el consistori es desprengui d'un terreny de propietat municipal, "que sí es podria edificar". Ordeig demana que s'aturin les obres i anuncia que presentarà al.legacions a un acord "que no s'ha pres lliurement" i que només beneficia la promotora.

El punt de l'ordre del dia tampoc no va obtenir el suport d'ERC. El portaveu republicà, Miquel Caminal, va assenyalar que no és bona la política de "fets consumats", referint-se al fet que la constructora ja ha edificat en la parcel.la i que la venda s'ha fet a posteriori.

La decisió sí va comptar amb l'aprovació del PP, però no d'ICV. El portaveu ecosocialista, Antoni Viñals, considera que el procediment pot ser al.legat i veu com un "despropòsit" el fet que s'hagi construït en un espai municipal sense autorització prèvia, sense que hi hagi hagut conseqüències de cap tipus.

Afegit al conveni urbanístic

El plenari urgellenc també ha aprovat aquest dilluns una addenda al conveni urbanístic subscrit amb al constructora Baixada del Molí S.L., que permetrà canviar l'ample del vial d'accés al garatge de l'edifici. El pas passarà de 4 a 3 metres i mig.

L'afegit va rebre el vistiplau de CiU, el PP i ICV, mentre que ERC va abstenir-se perquè va qüestionar que sigui una amplada suficient. El PSC-Progrés hi va votar en contra.

Mostrar formulari de contacte