Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord per facilitar la contractació de sanitaris a l'Hospital de Cerdanya

Acord per facilitar la contractació de sanitaris a l'Hospital de Cerdanya

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el seu homòleg francès, Olivier Véran, pacten que l'equipament necessita un reconeixement "automàtic" de les titulacions dels professionals d'assistència mèdica espanyols i francesos
Hospital de Cerdanya (Foto d'arxiu/ACN)
14/12/2021 17:53

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el seu homòleg francès, Olivier Véran, han signat una "declaració comuna" per facilitar la contractació de professionals dels dos països a l'Hospital de Cerdanya, que atén pacients dels dos costats de la frontera. L'acord, materialitzat a Brussel·les el 7 de desembre, arriba després de sis mesos de treball a tres bandes entre París, Madrid i Barcelona.

La iniciativa contempla el compromís de les administracions per "fer tot el possible" per aconseguir "el reconeixement automàtic de les titulacions dels professionals de l'assistència mèdica i paramèdica". El text pacta una llista màxima de documents necessaris per a poder exercir, així com un "procediment ràpid" per a la seva validació. Segons han informat des de l'hospital transfronterer en un comunicat, també es planteja estudiar solucions per a les especialitats mèdiques que no són equivalents en els dos estats, definir les modalitats de cooperació en atenció mèdica urgent i cercar la "cooperació en el marc de l'elaboració del projecte territorial de salut a la Cerdanya".

Per tal de complir amb els objectius es crea un comitè binacional de seguiment, que es reunirà com a mínim un cop l'any i del qual formaran part responsables de la direcció de l'equipament, el CatSalut, la Direcció d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, el ministeri francès de Solidaritats i de Salut francès, així com també les seves Agències Regionals de Salut i els col·legis professionals francesos.

El director de l'Hospital de Cerdanya, Vincent Rouvet, qualifica l'acord de "pas important i en la bona direcció" i afirma que el conveni "facilitarà molt el procés administratiu de les contractacions". També s'ha felicitat per la implicació de les autoritats polítiques i administratives en l'obtenció del pacte sanitari.

Mostrar formulari de contacte