Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord per fer un seguiment més intensiu a l'ós Goiat després dels darrers atacs a bestiar

Acord per fer un seguiment més intensiu a l'ós Goiat després dels darrers atacs a bestiar

En una reunió al Conselh Generau d'Aran amb tècnics de la Generalitat també s'ha decidit fer una recopilació d'informació sobre els incidents amb el plantígrad
Ós Goiat
20/06/2017 20:15

Tècnics del Conselh Generau d'Aran i la Generalitat han acordat aquest dimarts realitzar un seguiment més intensiu a l'ós Goiat després dels atacs a bestiar que ha protagonitzat des que va despertar de la hivernació. La reunió s'ha dut a terme després que la reclamés el síndic Carlos Barrera la setmana passada i també ha servit per acordar una recopilació d'informació disponible per analitzar les circumstàncies de cadascun dels atacs, incloent aquells que han tingut lloc a França, per tal d'avaluar amb major precisió la conducta de Goiat.

A dia d'avui s'han comptabilitzat una quinzena d'atacs a ovelles, dos eugues adultes i un poltre, malgrat les mesures de seguretat instal·lades, com ara corrals o pastors elèctrics.

Localitzador GPS

Durant el darrer mes, s'ha constatat mitjançant el localitzador GPS que porta instal·lat Goiat, la presència del plantígrad als llocs on han passat els atacs. Del total que s'han comptabilitzat, els dos més destacats han estat la mort de dues eugues adultes i els atacs realitzats a ramats d'ovelles malgrat la presència de mesures protectores com corrals i pastorets elèctrics. La reunió duta a terme al Conselh Generau d'Aran ha servit per valorar la freqüència i circumstàncies dels incidents.

Ara es farà uns seguiment més intensiu de l'animal, atès que les dades del GPS arriben amb hores de decalatge, per poder constatar amb el menor temps possible si s'han produït noves víctimes i d'aquesta forma poder aplicar mesures correctores d'acord amb el protocol establert en cas d'elements conflictius.

Sis exemplars d'óssos

Durant el passat cap de setmana, s'han visualitzat a les muntanyes de l'Aran sis exemplars d'óssos i es creu que aquesta circumstància podria venir motivada per l'època de zel en la qual les femelles se separen dels cadells, nascuts ara fa 2 anys, i que encara anaven amb elles.

Mostrar formulari de contacte