Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord per modificar l'ordenança de rètols i publicitat de la Seu d'Urgell

Acord per modificar l'ordenança de rètols i publicitat de la Seu d'Urgell

Empresaris, botiguers i restauradors han pactat amb l'Ajuntament flexibilitzar la normativa, ja que consideren que els perjudicava. El nou text ha estat debatut a través de la Taula Intersectorial i l'aprovarà el ple municipal el mes que ve
Carrer dels Canonges de la Seu
03/02/2020 18:55

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha pactat amb l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), la Unió de Botiguers de la Seu (UBSU) i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell (AHAU) modificar l’Ordenança de rètols i publicitat a la ciutat, aprovada el juliol del 2018. El nou text ha estat debatut a través de la Taula Intersectorial, que ha participat en el desenvolupament i seguiment de la normativa.

Segons s'ha avançat, l'acord assolit garanteix que la majoria de cartells no s'hagin d'instal·lar de nou, tal com obligava la nova ordenança, ja que els canvis admesos permetran que la pràctica totalitat dels rètols s'ajustin a la normativa. En els casos que calgui revisar-los, es podran actualitzar en un període de deu anys i no cinc, com estava previst inicialment.

Les entitats econòmiques de la Seu, que havien presentat anteriorment al·legacions que s'havien desestimat, s’han mostrat satisfetes pel fet d’haver resolt “de forma conjunta, participativa i consensuada" les discrepàncies sorgides en relació amb la normativa. Els botiguers, comerciants i restauradors han defensat que "tot i que l’objectiu de l’ordenança és protegir i fomentar el paisatge urbà per garantir a tots els urgellencs una qualitat de vida adient, també ha de donar resposta a la realitat del sector econòmic que lluita per mantenir els seus negocis en funcionament”.

Canvis en la normativa

Entre els canvis en la normativa que s’han acceptat hi ha la flexibilització de les mides dels cartells. També es permetran rètols verticals i inclinats, amb una profunditat màxima establerta. A més, s'ha admès no limitar la situació dels llums. Els cartells, tendals, marquesines i la publicitat es podran conservar en cas d'un canvi de nom, sempre que es mantingui l'activitat econòmica.

Aprovació al ple del mes de març

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà en el ple del mes que ve les modificacions en l'Ordenança de rètols i publicitat consensuades amb les entitats del sector econòmic de la ciutat. Aquest punt s'ha inclòs a través d'una transacció en una moció presentada aquest dilluns pel grup de Compromís per reformular la normativa, que ha obtingut el vistiplau de tots els grups. 

Tanmateix, malgrat el vot favorable, l'equip de govern ha qualificat la moció d'"oportunista", ja que el principal grup de l'oposició "sabia que la reunió amb AEAU, UBSU i AHAU estava prevista des de feia molt de temps i que la voluntat era flexibilitzar l'ordenança". 

ERC La Seu també assenyala en un comunicat que va ser l’únic grup municipal que va presentar esmenes al text en la sessió plenària en què es va aprovar i que van ser rebutjades. També recorda que el seu vot va ser contrari, com en el cas de la CUP, i que Compromís hi va votar a favor. "No podem entendre quin és l’objectiu de mantenir en l’ordre del dia la moció quan ambdues peticions s’estan duent a terme i representants del grup municipal hi han participat activament, si no és per populisme i per produir un desgast polític", assenyala el vicealcalde Francesc Viaplana.

Mostrar formulari de contacte