Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord unànime per posar en marxa a la Seu d'Urgell el cicle formatiu IFE per a joves amb discapacitat intel·lectual

Acord unànime per posar en marxa a la Seu d'Urgell el cicle formatiu IFE per a joves amb discapacitat intel·lectual

Aprovada una moció de Compromís en què es demana que no es deixi escapar la possibilitat de comptar amb aquesta oferta formativa. L'equip de govern (Junts i ERC) informa que els tràmits estan molt avançats

Institut La Valira (Foto: INS La Valira)
Institut La Valira (Foto: INS La Valira)
04/03/2020 13:55

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció de Compromís en què s'insta el departament d'Educació a fer les gestions necessàries per posar en marxa a la capital de l'Alt Urgell un cicle formatiu IFE (Itinerari Formatiu Específic) per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada. La voluntat és no deixar escapar la possibilitat de comptar amb aquesta oferta educativa a la ciutat, tenint en compte que l'any passat la Generalitat la va descartar en no trobar-se una ubicació adient.

La regidora d'Educació, Núria Tomàs, va deixar constància durant el debat de la moció que l'equip de govern (Junts i ERC) ha fet molta feina per aconseguir la implantació d'aquest itinerari, "amb nombroses reunions i tràmits que ja estan molt avançats". En aquest sentit, Tomàs va informar que l'IFE podria desenvolupar-se a l'INS La Valira, davant la negativa de l'INS Joan Brudieu a allotjar-lo en no disposar d'espai suficient per a dur-lo a terme. L'equip de govern confia que el cicle específic serà una realitat el 2020-2021, tot i que puntualitza que és un tema "sensible", en què cal "donar informació exacta i acordada de forma definitiva per no crear equívocs".

Per la seva banda, la regidora de la CUP, Xènia Antona, va recordar que ja es va aconseguir el compromís de la Generalitat en relació amb aquests estudis en una reunió l'any passat amb el director territorial Carles Vega. Tenint en compte la situació actual, Antona va instar a fer una reunió a tres bandes entre l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Departament d'Educació i els centres d'ensenyament per esclarir les possibilitats que existeixen en relació amb la ubicació del cicle. "No entenem perquè un institut pot oposar-se a acollir l'IFE si així ho marca la Generalitat", va remarcar.

Carlota Valls, regidora de Compromís, va agrair el suport de tots els grups a la moció i va demanar transparència en les gestions, a més d'informació, en el marc de la comissió informativa, de les negociacions, tràmits, horaris, espais i altres informacions d’interès d’aquest itinerari formatiu. Valls va tornar a insistir en el fet que "tornar a perdre l'Itinerari Formatiu Específic seria faltar de forma reiterada a un dels drets més fonamentals dels infants i els joves, que és el dret a l'educació, i seria inadmissible i un cop massa dur per aquests joves i els seves famílies".

Mostrar formulari de contacte