Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acte commemoratiu del centenari de l'estrena de la cançó 'El Gall Negre'

Acte commemoratiu del centenari de l'estrena de la cançó 'El Gall Negre'

La iniciativa tindrà lloc el dissabte 29 de juny a Pallerols del Cantó i Cassovall. El programa inclou un homenatge al compositor Pere Cases Julià, "l'Agustinet", i la interpretació del tema en el lloc on es va cantar per primera vegada
Acte commemoratiu del centenari de l'estrena d'"El Gall Negre"
19/06/2019 12:55

L'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i la Fundació Privada Artur Blasco d'Arsèguel, preparen pel dissabte 29 de juny un acte commemoratiu del centenari de l'estrena d'El Gall Negre, una de les cançons més populars del Pirineu.

La iniciativa s'iniciarà a les 12 del migdia a Pallerols del Cantó davant la casa natal del compositor de la peça musical, Pere Cases Julià, l'Agustinet, al qual se li farà un homenatge. Tot seguit, la commemoració es traslladarà a Cassovall, on es cantarà la cançó. L'acte tindrà lloc precisament en el lloc on es va estrenar el 29 de juny del 1919.

El Gall Negre és una cançó que té el seu origen al poble de Solanell. La lletra és de l'Agustinet de Pallerols (Pere Cases i Julià), un xollador d'ovelles que la va escriure arran d'un incident amb el capellà de Solanell, Anton Vidal i Alegret (1874-1942). El tema va ser prohibit en temps del franquisme, en considerar-se una burla a l’església, però els pirinencs se la van fer igualment seva i l'han fet perdurar en el temps.

Mostrar formulari de contacte