Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activada la fase d'alerta del Procicat per risc d'allaus en zones del Pirineu Occidental

Activada la fase d'alerta del Procicat per risc d'allaus en zones del Pirineu Occidental

17/02/2010 18:43

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat, a les 15.40 hores d'aquest dimecres, la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc fort d’allaus en alguns punts de muntanya del Pirineu Occidental. Segons l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), el risc d'allaus és 'fort' (nivell 4, segon nivell més elevat de risc) a les zones de la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa.

Les nevades que es van iniciar ahir a la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa han acumulat, fins avui al migdia, uns 45 cm de neu recent a 2.200 metres. Amb la reactivació de les nevades previstes per a la tarda en aquestes mateixes zones del Pirineu Occidental, que puntualment poden acumular més de 20 cm de neu recent, el perill d’allaus passa a ser 'fort' (4), motiu pel qual s’activa la fase d’alerta del Procicat.

En aquestes condicions són molt probables caigudes espontànies d’allaus de neu recent que puntualment poden ser de mida gran, en especial en vessants nord, nord-est i est.

Mostrar formulari de contacte