Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activada l'alerta d'inundacions per les pluges previstes per al cap de setmana

Activada l'alerta d'inundacions per les pluges previstes per al cap de setmana

Aquest dissabte els xàfecs es poden donar de forma generalitzada a tot Catalunya Les precipitacions es desplaçaran cap al litoral i prelitoral, amb especial afectació a Girona

Avís meteorològic
Avís meteorològic
02/09/2011 19:54

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat de Catalunya ha activat la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per l’episodi de pluges previst per aquest cap de setmana, marcat per precipitacions intenses amb superació del llindar d'intensitat de pluja superior a 20 mm en 30 minuts.

Segons indiquen les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs començarien a entrar a partir d’aquest divendres mateix a la tarda amb baixa probabilitat i per la zona de Ponent i les Terres de l’Ebre. A partir de dissabte, les precipitacions s’aniran desplaçant cap a les zones del litoral i prelitoral catalans, afectant de sud a nord i incrementant la probabilitat de superació dels llindars d’intensitat de pluja.

El SMC ha emès un avís de situació meteorològica de risc per pluja (amb intensitat superior a 20 mm. en 30 minuts), amb baixa probabilitat aquesta tarda de divendres, limitat a les comarques de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà , Garrigues, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell i a la Val d’Aran.

En la franja de la tarda/nit fins a la matinada, el grau de probabilitat es manté baix i amb afectació a les comarques de l’Alt Camp, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Tarragonès, terra Alta, Urgell i a la Val d’Aran.

A partir de la matinada, el grau de probabilitat de que es produeixin pluges intenses augmenta i es preveuen pluges intenses a les comarques de l’Alt Camp, baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès i Terra Alta. És menys probable a les comarques de l’Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Llobregat, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Solsonès, Urgell i a la Val d’Aran.

A partir del matí de dissabte, 3 de setembre, les pluges es poden donar de forma generalitzada a tot Catalunya però amb especial intensitat al litoral i prelitoral i, sobretot, a l'àmbit de Girona. Entre les 08.00 i les 14.00 hores, el SMC preveu pluges intenses en grau de probable a les comarques del litoral i relitoral, i menys probables a la resta de Catalunya. En la franja del migdia de demà i fins a la tarda (entre les 14.00 i les 20.00 hores), la probabilitat d’afectació serà encara més alta, afectant al terç Nord-Est amb major probabilitat, i sobre tot a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès i Pla de l’Estany.

Per últim, a partir de la tarda/nit de dissabte la probabilitat de produir-se pluges intenses torna a baixar i es limitarà especialment al terç nord-est, però també podrà afectar altres àmbits de Catalunya, tant de muntanya com del litoral, a excepció de la zona de Ponent.

Enfront d’aquesta situació meteorològica de risc per pluges intenses, la DGPC demana a la població extremar les precaucions.

Mostrar formulari de contacte