Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activat el Pla Infocat en fase de prealerta

Activat el Pla Infocat en fase de prealerta

Protecció Civil indica que el risc d'incendi a l'Alt Urgell és "alt" i "molt alt" a nou comarques catalanes El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un canvi de temps i fortes tempestes a partir d'aquest dimarts

Avís meteològic - 05.08.2013
Avís meteològic - 05.08.2013
05/08/2013 17:39

Protecció Civil ha activat el Pla Infocat en fase de prealerta perquè durant aquest dilluns el risc d'incendi és elevat en diverses comarques del país. Tanmateix, d'acord amb la previsió de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, l'Alt Urgell és l'única comarca pirinenca que registra un risc "alt". 

La cap de servei logístic i operativa territorial, Rosa Mata, ha demanat que s'eviti qualsevol activitat relacionada amb foc, que es vigili l'abandonament de deixalles al bosc i que s'intenti matenir nets els marges de separació entre les vivendes i la vegetació. En cas d'incendi, recorda, el més important és "quedar-se a casa tancant portes i finestres", recorda Mata. L'evacuació ja es farà si ho consideressin oportú els Bombers. El risc disminuirà a partir d'aquest dimarts.

Les comarques amb més risc d'incendi són el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, l'Anoia, el Bages, l'Urgell, la Segarra, la Conca de Barberà, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

Tempestes a partir de dimarts

Tot i que la calor seguirà aquest present, aquest dimarts la temperatura tendirà a davallar lleugerament, i al llarg de la tarda s'iniciarà un episodi de xàfecs i tempestes que afectarà el nord i oest de Catalunya, especialment el Pirineu i Prepirineu Occidental, on podrien detectar-se precipitacions fortes, amb més de 20 litres en 30 minuts, acompanyades de calamarsa.

Dimecres les tempestes es reactivarien, sobretot a partir de migdia, quan podrien ser d'intensitat forta -més de 20 litres en només mitja hora- a la meitat nord i est de Catalunya. Al final del dia els xàfecs i les tempestes es desplaçarien al litoral i al prelitoral.

Tot i que el pas de la pertorbació donarà lloc a una baixada termomètrica generalitzada i a l'entrada de vent del nord, la predicció a mitjà termini indica un retorn de l'estabilitat atmosfèrica a partir de divendres, amb una recuperació de la temperatura al llarg del cap de setmana. 

Mostrar formulari de contacte