Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activat el protocol de la Diputació de Lleida per la previsió de nevades

Activat el protocol de la Diputació de Lleida per la previsió de nevades

Al Pirineu no s'ha reforçat el dispositiu atès que ja es disposa habitualment de 12 equips de neteja. L'ens demana als conductors que evitin desplaçaments prescindibles i creu que el confinament pot ajudar a reduir les incidències viàries
Una màquina llevaneu escampa sal en una carretera de la Diputació de Lleida (Foto: ACN)
07/01/2021 17:55

La Diputació de Lleida ha activat aquest dimecres un protocol de viabilitat hivernal davant la previsió de nevades que aquest cap de setmana poden afectar la totalitat de la demarcació, atès que la cota de neu es manté molt baixa a causa del fred. La xarxa de carreteres que són de titularitat provincial abasta actualment un total de 825 quilòmetres.

Tot i això, de moment al Pirineu no s'ha previst reforçar l'operatiu perquè ja es compta habitualment amb una dotzena d'equips, atès que en aquestes comarques hi neva més sovint. La majoria d'aquests són camions –un d'ells operat en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça- i també es compta amb un vehicle 4x4 preparat per fer la mateixa funció. Pel que fa a la distribució de material per fondre neu, pràcticament s'ha arribat al miler de tones, i els ens locals que ho necessitin en poden demanar més.

Tot i aquesta planificació, el diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, ha fet igualment una crida a la "precaució" davant d'aquest episodi de nevades i ha demanat a la ciutadania que només dugui a terme els desplaçaments "indispensables". En aquest sentit, Baró creu que el confinament municipal i el teletreball poden contribuir a disminuir les possibles incidències a les carreteres.

Quatre equips de reforç a la plana

El també alcalde de la Pobla de Segur ha explicat que on més preocupa la neu és a les vies de la Plana de Lleida, perquè és un territori "poc acostumat" a les nevades. Per això, ha recordat als conductors que, encara que s'estigui en una carretera sense desnivell, la neu pot fer patinar el vehicle. En aquesta àrea, la Diputació ha mobilitzat quatre mitjans extraordinaris per prevenir i netejar la neu i el gel a les carreteres de la seva titularitat, dels quals dos estan al Vilosell, un a Juncosa i un altre a Os de Balaguer. A més a més, s'han subministrat 950 tones de material per fondre neu a 25 entitats municipals, entre ajuntaments i consells comarcals.

Els equips extraordinaris previstos són tres tractors que tenen una fulla llevaneus i una motoanivelladora que també compta amb aquest element.