Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola d’Organyà commemora el centenari de la mort de Joaquim Miret i Sans

L'Escola d’Organyà commemora el centenari de la mort de Joaquim Miret i Sans

El centre alturgellenc porta el nom de l’historiador català, que va descobrir les Homilies i els Greuges de Guitard Isarn. Diverses activitats van donar a conèixer divendres la seva vida i tasca científica
Activitat a l'escola d’Organyà per commemorar el centenari de la mort de Joaquim Miret i Sans (Foto: Montse Riu)
19/11/2019 14:35

L’alumnat de l’Escola Miret i Sans d’Organyà va participar divendres passat, amb motiu del centenari de la mort de l'historiador que dóna nom al centre, en una activitat relacionada amb la figura de Miret i Sans. La finalitat de la proposta va ser donar a conèixer als infants la seva vida i obra, sense oblidar la tasca que va dur a terme com a descobridor, estudiós i difusor de les Homilies d’Organyà i els Greuges de Guitard Isarn.

L’activitat, conduïda per Montse Riu Piqué, guia patrimonial de la vall de Cabó, va consistir en treballar a l’aula aspectes sobre la biografia i la tasca científica de l’il·lustre acadèmic. Tot seguit, es va fer un recorregut pel nucli històric d’Organyà, similar al que va fer Miret i Sans l’1 i 2 de setembre de 1905.

Com a cloenda, els nens i nenes van visitar l’oficina de turisme de la vila on, a més de contemplar el facsímil de les Homilies i la imatge a mida real de l'historiador català, van ser rebuts per l’extraordinària serp de Santa Fe.

La serp de Santa Fe

Ideada com un element de bestiari, la Serp de Santa Fe ha estat pensada i creada per l’artista d'Organyà Maria Àngels Carbonell. L'animal vol ser un refent dins l’imaginari col·lectiu de la vila alturgellenca.

La serp s’inspira en un exvot que durant molts any va romandre dins l’ermita de Santa Fe. Precisament, Miret i Sans l’anomena en el seu diari de viatge a Organyà: "Entramos en la ermita que hay en la cumbre, en la que veo una enorme serpiente como exvoto".

Mostrar formulari de contacte