Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activitat per mesurar l'illa de calor de la Seu d'Urgell

Activitat per mesurar l'illa de calor de la Seu d'Urgell

La proposta, promoguda pel Parc Natural del Cadí-Moixeró i MeteoPirineus, té com a objectiu saber quins són els punts més freds i més calents del municipi. Les persones interessades a participar en els mesuraments s'han d'inscriure prèviament
Jornada de voluntariat
16/03/2022 11:35

El Parc Natural del Cadí-Moixeró, conjuntament amb MeteoPirineus, organitza unes trobades de curta durada per mesurar les temperatures a diversos pobles de l'entorn de l'espai protegit. L'objectiu de la iniciativa és confeccionar un mapa per veure l’efecte de l'illa de calor en aquestes poblacions i saber quins són els punts més freds i els més calents.

Els mesuraments van començar dijous passat, 10 de març, a Bellver de Cerdanya, i continuaran a Bagà aquest dijous, dia 17, i a la Seu d'Urgell, el dijous 24 de març. L'estudi finalitzarà amb una jornada de presentació dels resultats obtinguts, en una data encara per determinar.

Pel que fa a l'activitat a la Seu d'Urgell, el programa arrencarà el dia 24 a les set del vespre, a la plaça dels Oms, davant de l'Ajuntament. Allà s'explicarà als assistents què és una illa de calor i s'assessorarà sobre com cal realitzar les mesures. L'organització repartirà termòmetres i, tot seguit (19.30 h), distribuirà els voluntaris als punts assignats. Vint minuts més tard (19.50 h) hi haurà una retrobada al punt d'inici i es farà la recopilació de les dades.

L’activitat és gratuïta gràcies als ajuts FEADER i a la convocatòria de la subvenció als espais naturals protegits de Catalunya 2021 (Execució 2022). Les places estan limitades a 10 voluntaris i s'acceptaran per ordre d'inscripció. Les persones interessades a prendre part en la iniciativa poden enviar un correu electrònic a meteopirineus@meteopirineuscatalans.com.

Mostrar formulari de contacte