Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Actualització: El CAP, internet i els joves entren a l'agenda electoral de la Seu

Actualització: El CAP, internet i els joves entren a l'agenda electoral de la Seu

Mas vol el nou CAP al carrer de l'Orri, davant del Camp del Codina Ausàs reclama consens sobre la ubicació del futur ambulatori CiU proposa accés ‘Wi-fi’ gratuït al Parc del Segre i a edificis públics ICV organitza un concert de rock per escoltar les demandes de la gent jove
Logo Eleccions a RàdioSeu
17/05/2007 18:29

La necessitat d’un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) es relleva com un dels punts centrals de l’agenda política per a la legislatura vinent. Aquest dijous ha estat un dels temes de la jornada, juntament amb internet i amb les propostes per a la gent jove.
Tots els grups coincideixen que el trasllat del CAP és una necessitat urgent. L’actual rep més de 160.000 visites anuals i té problemes de ventilació i d’espai, ja que no pot créixer més a l’edifici del passeig de Joan Brudieu.

------------------------------------------------

El PSC-Progrés proposa fer l’ambulatori al nou a l’espai que l’Ajuntament té al carrer de l’Orri, davant de la nova plaça del Camp del Codina. L’alcaldable socialista, Jordi Mas Ortega, defensa que “els 2.000 metres quadrats d’aquesta peça, cèntrica i amb accés a peu pla, són idonis pel CAP”. Pel que fa a l’accés amb cotxe, creu que s’hi pot fer un aparcament soterrat per als usuaris.

Mas critica la previsió de l’equip de govern de fer en aquest espai dependències de la deixalleria, de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i de la grua municipal. Considera que aquests equipaments es podrien habilitar en un indret que l’ajuntament té a prop de la casa consistorial. Alhora, va reclama que es modifiqui el projecte del Camp del Codina perquè hi hagi més zona verda.

---------------------------------------------------
L’alcalde i candidat a la reelecció, Jordi Ausàs, fa una crida a buscar un consens abans de començar a llançar ubicacions pel nou CAP (dilluns CiU també va suggerir un altre indret, a la zona del carrer de Circumval.lació). Per Ausàs, això només serveix per poder-se penjar la medalla quan es decideixi el lloc i, si no es consensua abans l’indret, Salut entendrà que la Seu no es posa d’acord i se’n rentarà les mans.

Ausàs ha aprofitat per recordar que “ara fa quatre anys Esquerra estava sola defensant un nou CAP" i per elogiar la gestió que s’ha fet del Sant Hospital. En la roda de premsa també va intervenir la doctora Mercè Corbella, membre de la llista d’Esquerra.

-----------------------------------------------
Des de CiU, coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, Albert Batalla, Jesús Fierro i Lluís Biosca han apostat per dotar la Seu d’accés ‘Wi-Fi” (sense fils). El projecte vol dotar de connexió gratuïta per a ordinadors portàtils el Parc del Segre, i més endavant també d’altres edificis públics com ara la biblioteca, l’Ajuntament o el Centre Cultural Les Monges.

CiU també ha anunciat que demanarà al Govern català una connexió de l’anell de fibra òptica de la Seu fins a Barcelona i també fins a Andorra. Albert Batalla vol buscar la complicitat d’Andorra, ja que si es presenta un projecte conjunt se’n beneficiaran més usuaris i es tindrà més arguments per justificar-lo davant de la Generalitat.

-----------------------------------------------
ICV ha anunciat que presentarà el seu programa per a la gent jove en un format diferent al del míting: amb un concert de rock i funk en què actuarà el grup urgellenc Psycho Dellic Pea. La proposta, sota el títol 'Acte per als joves. Concert i preguntes', es farà aquest divendres a les 9 de la nit, al pati de la Biblioteca de Sant Agustí. L'entrada és lliure.

Segons informa el grup ecosocialista, l'alcaldable d'Iniciativa, Josep Maria Carles Aguilà, respondrà les preguntes que li vulguin formular els assistents al concert. Els promotors de la jornada també volen reivindicar que “no es criminalitzi els joves” i reclamar que els programes polítics municipals els tinguin més en compte.

Mostrar formulari de contacte