Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adaptació de dos miradors i un itinerari al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Adaptació de dos miradors i un itinerari al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Hi poden accedir persones amb mobilitat reduïda a través d'unes passeres La intervenció ha estat possible gràcies a un conveni establert amb l’Obra Social de “la Caixa”
Parc Natural del Cadí-Moixeró - Cap del Ras
28/02/2012 17:12

El Parc Natural del Cadí-Moixeró, gràcies al conveni establert amb l’Obra Social de “la Caixa” i d’acord amb els ajuntaments dels municipis corresponents, ha dut a terme recentment l’adaptació de dos dels seus miradors per poder-hi facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta del mirador dels Orris, al municipi de Bagà, i del mirador del Cap del Ras, a Bellver de Cerdanya.

L’accés al mirador dels Orris s’ha fet construint una passera de fusta tractada, d’uns 100 metres de llargada, que enllaça l’aparcament que s’ha adequat per als vehicles amb la plataforma del mirador. Aproximadament a la meitat del recorregut i coincidint amb un moment que passa per sota els arbres, la passera disposa d’una zona més ampla habilitada com a zona de descans.

Al mirador del Cap del Ras, l’accés s’ha fet a partir d’una passera de formigó, tenyida amb òxid de ferro per aconseguir una bona integració amb el paisatge. En aquest cas, la llargada de la passera, que discorre de manera sinuosa i amb pendents suaus entre els arbres, és de més d’1 quilòmetre. Això fa que, a més de permetre l’accés al mirador, proporcioni també la possibilitat a les persones amb mobilitat reduïda de fer una bona passejada per un camí adaptat en un paratge de muntanya de gran bellesa. Alhora, aquest itinerari permet l’accés a les taules de l’àrea de lleure que hi ha just abans d’arribar al mirador.

Les dues passeres estan equipades amb un rodapeu per evitar que les cadires de rodes surtin del traçat i per facilitar-ne el seguiment a les persones invidents.

El pressupost total de l’actuació, finançada per l’Obra social de “la Caixa” i executada per Senders del Pirineu, S.L. en col·laboració amb l’Associació protectora de disminuïts psíquics del Berguedà, Taller Coloma, ha estat de 82.402 €.

Mostrar formulari de contacte