Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ADIS assumeix els serveis socials de la Fundació Catalunya-La Pedrera a la Cerdanya

ADIS assumeix els serveis socials de la Fundació Catalunya-La Pedrera a la Cerdanya

L'aposta de creixement de l'entitat cerdana permetrà seguir oferint les activitats que fins ara es feien al ja tancat Espai Social. El local assumeix un programa d'estimulació cognitiva i serveix dinars per a gent gran
Sessió d'estimulació cognitiva al local d'ADIS, a Puigcerdà (Foto: ACN)
18/02/2019 18:25

La Fundació ADIS, dedicada a afavorir la integració social de persones amb discapacitat a la Cerdanya, assumeix des d'aquest dilluns les activitats que fins ara oferia en aquesta zona la Fundació Catalunya-La Pedrera, a través del seu Espai Social de Puigcerdà. Aquestes instal·lacions van tancar divendres passat però, per donar continuïtat als serveis assistencials que s'hi prestaven, aquests han passat a dur-se a terme en un local de l'entitat cerdana. L'ajuda de l'Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la mateixa fundació de Catalunya Caixa ha contribuït a fer-ho possible, tenint en compte ha estat necessari fer obres per valor de 25.000 euros per condicionar les actuals dependències.

Els usuaris d'aquest servei específic duen a terme un programa d'estimulació cognitiva i de reforç de la seva autonomia personal. A més a més, en aquestes instal·lacions també s'ha començat a servir dinars per fomentar la interrelació entre el col·lectiu de la gent gran. De moment compten amb disset usuaris.

El president de la Fundació ADIS, Rafael Villena, ha explicat a l'ACN que la voluntat de tot plegat ha estat la de "fer un traspàs" amb Catalunya-La Pedrera amb l'objectiu de donar continuïtat al programa assistencial i evitar que el servei desaparegui. De fet, el local de la fundació va tancar divendres passat i aquest dilluns mateix, sense pausa en el temps, ja s'ha iniciat la nova etapa. Villena ha agraït la implicació del consistori puigcerdanès i del Consell Comarcal.

Des d'ADIS auguren considera que la xifra d'usuaris s'acabarà situant entre les 25 i les 30 persones, tenint en compte que des que es va anunciar el tancament de l'Espai Social alguns familiars dels usuaris van optar per apuntar-los a d'altres activitats, i ara pot ser que tornin.

De fet, finalment els programes habituals no han patit cap tipus d'interrupció i l'adaptació al nou local ha estat positiva, segons ha dit la terapeuta ocupacional de la Fundació ADIS, Gisela Moré, que fins ara ja feia aquestes mateixes tasques. Moré ha explicat que, a banda de l'estimulació cognitiva, l'objectiu del projecte que dirigeix és el de fomentar la socialització i l'autonomia.

Per aquest motiu, es duen a terme diverses activitats per treballar la memòria, la creativitat i les relacions amb l'entorn. La terapeuta ocupacional de l'entitat també ha dit que la voluntat del programa és ser un "impasse" entre les persones que comencen a requerir una atenció individualitzada i les que necessiten aquest tipus de recurs durant les 24 hores del dia.

Mostrar formulari de contacte