Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adjudicades a Andorra les obres de la Portalada per 4,8 milions d'euros

Adjudicades a Andorra les obres de la Portalada per 4,8 milions d'euros

El termini d'execució dels treballs serà de 12 mesos i no implicaran talls de circulació a la zona

Esllavissada a la Portalada (Foto d'arxiu/ACN)
Esllavissada a la Portalada (Foto d'arxiu/ACN)
15/07/2020 22:00

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, l’adjudicació dels treballs de protecció a la zona de la Portalada, a la CG-1. L'obra, que s’ha licitat per concurs nacional ordinari i procediment obert, la durà a terme la UTE  UNITAS – INACCÉS.

Entre les tasques que s'han de fer a causa del despreniment de blocs rocosos, hi ha l’execució d’un peu per estabilitzar per gravetat la part submergida del mur de sosteniment de la carretera, la col·locació d’ancoratges definitius a la part superior, l’estabilització amb una escullera del talús de la zona nord i la construcció d’un mur pantalla al límit de la carretera, d’entre 5 i 9 metres. L’import total dels treballs serà de 4.832.323,77 euros.

El Consell de Ministres, en la sessió d’aquest dimecres, també ha aprovat els controls de qualitat dels treballs a l’empresa Pirineu Inspecció i Control, per un import de 86.852,04.

Termini d'un any

El termini d’execució dels treballs serà de 12 mesos i, tal com ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, “les obres no implicaran talls de circulació a la zona”. Jover també ha recordat que des que va produir-se l’esllavissada, es manté un dispositiu d’emergència que analitza els moviments rocosos i vetlla per la seguretat dels vehicles que hi transiten. També ha especificat que la vigilància s’intensifica en funció de les previsions de perillositat.

Finalment, Jover ha recordat que, paral·lelament, el Govern està duent a terme els tràmits necessaris per rescabalar les despeses derivades de les intervencions en aquest indret, a tocar de la carretera CG-1, on hi va haver un gran despreniment el 10 d’agost de l’any passat.

Mostrar formulari de contacte