Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adjudicades les obres de l'Arxiu Històric Comarcal

Adjudicades les obres de l'Arxiu Històric Comarcal

Els treballs els durà a terme l’empresa ACIEROID, SA per un import de més de dos milions d’euros i un termini d’execució de dotze mesos
Terreny on s'ubicarà el futur Arxiu Comarcal
04/07/2007 13:46

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acordat adjudicar les obres de construcció de l’Arxiu Històric Comarcal a l’empresa ACIEROID, SA, per un import de 2. 194.546€ i un termini d’execució de dotze mesos.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, s’ha mostrat molt satisfet per l’adjudicació d’aquesta obra tan necessària, després que el concurs hagués quedat desert en una ocasió, i ha destacat que el nou edifici, més enllà de la seva funció pròpia de conservació de documents, "vindrà a cobrir un buit existent actualment a la ciutat en el camp dels equipaments culturals públics". "Estem parlant -ha dit Ausàs- d’ un espai modern, pensat especialment perquè els estudiants, investigadors i el conjunt de la ciutadania, puguin satisfer la seva curiositat i interès per la nostra història més propera i per una part del nostre patrimoni col.lectiu".

La redacció del projecte tècnic de l’Arxiu Històric Comarcal de la Seu d’Urgell ha anat a càrrec del prestigiós arquitecte Santi Orteu – redactor també del projecte de l’Arxiu Nacional de Catalunya i de l’Arxiu Provincial de Lleida – i s’ubicarà en una zona d’ús predominantment residencial.

L’edifci compta amb una capacitat per a 9.000 metres linials de documents i 1.500 m2 construïts. La parcel.la on s’ubicarà l’edifici es troba al Carrer de Sant Ermengol, en un terreny annex al Parc de la Boixadera, i té una superfície de 1.298 m2.

Es destaquen dues zones diferenciades de l’edifici, que tindrà una aparença eminentment moderna: la zona d’accés pel carrer de Sant Ermengol, que tindrà una estètica exterior més urbana i que serà la més utilitzada, i, la zona de dipòsits, encarada cap al sud, i que tindrà un aspecte exterior més propi de pavelló tancat, donant una imatge de serenor ben integrada cap al Parc. La zona més tècnica contempla els sistemes més avançats per l’específica funcionalitat de conservar la memòria col.lectiva. Cal assenyalar que el nou Arxiu Històric Comarcal estarà integrat en la Xarxa d’Arxius de la Generalitat de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte