Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adjudicat per 720.000 euros l'estudi informatiu de millora de la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall

Adjudicat per 720.000 euros l'estudi informatiu de millora de la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall

El document determinarà les opcions més vàlides per a incrementar la seguretat en aquest tram de la via, on hi circulen més de 15.000 vehicles diaris, amb pics de fins a 22.000

03/05/2023 17:55

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat aquest dimecres que ja s'ha formalitzat el contracte de serveis per redactar l'estudi informatiu "condicionament i variants de traçat de la carretera N-260 (Eix Pirinenc) en el tram entre la Seu d’Urgell i Adrall". El pressupost d'adjudicació és finalment de 720.720 euros (IVA inclòs), per sota del milió d'euros previst inicialment. L'anunci serà publicat pròximament al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Amb aquest nou estudi, segons el MITMA, es vol trobar les opcions més vàlides per millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en aquest concorregut tram de l'N-260, que dóna accés tant a la Seu com a Andorra i la Cerdanya. El ministeri detalla que actualment el traçat entre la Seu i Adrall suporta un moviment d'una mitjana de 15.000 vehicles cada dia, amb pics estacionals de fins a 22.000 vehicles el mes d'agost. A més a més, tal com expliquen, "les característiques de la infraestructura, amb trams en travessia, edificacions confrontants i força accessos directes i interseccions, motiva la necessitat d'emprendre una millora d'aquesta carretera".

L'objecte de l'estudi informatiu serà definir i comparar les diverses alternatives existents per millorar l'N-260 entre els quilòmetres 227,6 i 234. L'inici d'aquest tram és a la rotonda d'Andorra de la Seu d'Urgell (a la confluència amb la carretera N-145); i el final, al punt on l'Eix Pirinenc coincideix amb la fi de la C-14, a Adrall. Una de les opcions estudiades és "aprofitar el corredor actual -bàsicament, la recta de Montferrer- amb el condicionament de la infraestructura existent". El MITMA assenyala que també hi ha l'opció de "plantejar variants de traçat on calgui". En aquest cas, la part implicada també podria incloure el primer quilòmetre de la carretera d'Andorra.

L'estudi informatiu servirà de base per a un expedient d'informació pública i un tràmit d'avaluació d'impacte ambiental, per tal de poder seleccionar l'alternativa més adient.

  • La carretera N-260, al tram entre Castellciutat i Montferrer
    La carretera N-260, al tram entre Castellciutat i Montferrer
  • Traçat de l'estudi informatiu de millora de la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall (Imatge: MITMA)
    Traçat de l'estudi informatiu de millora de la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall (Imatge: MITMA)

Mostrar formulari de contacte