Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Admesa una querella per l'edifici il.legal de Coll de Nargó

Admesa una querella per l'edifici il.legal de Coll de Nargó

Citen a declarar l’exalcalde i els regidors que van aprovar la llicència El bloc supera en 4,83 metres l’altura mitjana de les cases de la zona
Bastides instal.lades a l'edifici declarat il.legal a Coll de Nargó
22/07/2008 17:26

El jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell ha admès a tràmit una querella contra l’equip de govern de Coll de Nargó durant la legislatura passada, per l’autorització d’un bloc de pisos que superava l’altura permesa a la població. La llicència va ser invalidada el mes de gener passat per la Direcció General d’Urbanisme, que a més a més instava el consistori a enderrocar les plantes alçades de manera irregular.

La fiscalia ha iniciat la investigació dels fets, que van denunciar en el seu moment uns veïns que es consideren perjudicats per l’edificació. En aquest sentit, divendres passat van declarar tant l’exalcalde, Josep Duró com l’exregidor d’Urbanisme, Lluís Ribes, i els altres membres del consistori que en el seu moment van votar a favor de la llicència. D’altra banda, aquest dilluns van prestar declaració Antoni Pujol i Maria Pilar Aubet en qualitat de testimonis. La fiscalia considera que hi pot haver indicis d’il.legalitat en base a l’article 203 del Codi Penal.

Cal recordar que la direcció general d’Urbanisme va declarar nul.la la llicència el gener passat, en considerar que no s’ajustava al model urbanístic de Coll de Nargó. Les cases veïnes són en general de planta baixa més dues plantes, amb una altura mitjana de 8,67 metres, mentre que el bloc denunciat, ubicat al costat de la carretera d’Isona, té una tercera planta i golfes, amb la qual cosa supera aquesta mitjana en 4,83 metres.

La decisió del Govern català també instava l’Ajuntament de Coll de Nargó a enderrocar la part incorrecta de l’obra i a redefinir la llicència. No obstant això, un dels veïns que va denunciar públicament els fets, Josep Ruiz, assegura que de moment no s’ha solucionat la qüestió.

En aquest sentit, Ruiz –que té una segona residència al costat- denuncia que durant aquest temps “s’ha continuat edificant al bloc i fins i tot s’hi ha instal.lat bastides als pisos afectats”. Un fet que interpreta com “un desafiament de la promotora cap a l’Ajuntament i la Generalitat”.

L’actual consistori, un cop es va fer pública la sentència d’Urbanisme, va expressar la intenció d’acatar-la i resoldre el conflicte. L’alcalde, Benito Fité, considera que la qüestió ha perjudicat el clima de convivència al poble i que convé tancar-la.

Mostrar formulari de contacte