Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / AEALL-ASAJA recolza que Medi Natural es gestioni des de la conselleria d'Agricultura

AEALL-ASAJA recolza que Medi Natural es gestioni des de la conselleria d'Agricultura

El sindicat agrari espera que es tingui en compte el paper dels pagesos en la preservació del medi Josep Maria Pelegrí i Joaquim Llena formalitzen el traspàs de poders al Departament
Vaques frisones de l'Alt Urgell
29/12/2010 16:28

El sindicat agrari AEALL-ASAJA ha expressat el seu suport a la decisió del nou Govern de la Generalitat d’unificar en un sol departament Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. El portaveu del sindicat a Lleida, Pere Roqué, ha assegurat que "el sector feia anys que reclamava aquesta iniciativa" i celebren "que l'hagin escoltat".

Els pagesos reclamen que les decisions sobre preservació del territori es facin tenint en compte les persones que més el cuiden, ja que “sense agricultura, sense pagesos que cuidin el territori, no hi hauria medi ambient".

Pere Roqué ha expressat la voluntat de col.laborar amb el nou conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ja que aquest és “un moment clau per a l’agricultura catalana i europea, quan s'ha de fixar el pressupost per al període 2014-2020 i la reforma de la PAC". Per això, AEALL-ASAJA demana que la Generalitat "defensi amb fermesa l’agricultura catalana per posicionar-la en el conjunt de l’Estat i a Europa en el lloc que es mereix".

Mentrestant, aquest dimecres s'ha formalitzat precisament el traspàs de poders al Departament d'Agricultura, un dels que té més incidència a Lleida i al Pirineu. Joaquim Llena ha remarcat a Josep Maria Pelegrí que les polítiques de la conselleria estan actualment "condicionades per la política agrària i comunitària, les ordres que s’han de tirar endavant i la situació pressupostària.”

Mostrar formulari de contacte