Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Àger aprova una tramitació d'urgència per reobrir el congost de Mont-rebei als visitants

Àger aprova una tramitació d'urgència per reobrir el congost de Mont-rebei als visitants

Els propers dies començaran les obres per reparar els darrers despreniments. Tots els accessos a l'espai natural es van tancar ara fa sis mesos per redefinir-ne el funcionament

Imatge del punt on va haver-hi el despreniment (Foto: ACN)
Imatge del punt on va haver-hi el despreniment (Foto: ACN)
29/05/2021 11:20

La Junta de govern de l'Ajuntament d'Àger ha aprovat una tramitació d'emergència per contractar un servei que repari el despreniment que va patir el congost de Mont-rebei ara fa sis mesos i que va obligar a tancar-ne els accessos, tant en aquest municipi de la Noguera com a la resta de termes que en formen part, entre els quals hi ha Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. En el cas del municipi pallarès, el consistori no té cap intenció de reobrir-hi el pas mentre les administracions superiors no s'impliquin en la prevenció del risc de despreniments i de la massificació de cotxes i visitants que hi ha hagut els darrers anys, segons va anunciar aquesta tardor passada el seu alcalde.

Està previst que les obres d'adequació a Àger comencin els propers dies per poder reobrir el congost amb seguretat aquest estiu. La decisió s'ha pres a causa del risc de caigudes de blocs rocosos al camí del congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill pels usuaris del camí i del pantà, ja que l'espai se segueix utilitzant malgrat que l'accés estigui tancat.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que l'aixecament de l'estat d'alarma ha tornat a disparar el nombre de visitants que arriben al congost de Mont-rebei, tot i estar l'accés tallat. Burgués ha lamentat la "impossibilitat" de poder controlar l'afluència de visitants, ja que "'poden entrar pels altres municipis i, no disposem dels recursos per garantir aquest control des de diferents punts". La batllesa es mostra preocupada per la situació i ha dit que "cal actuar amb rapidesa per evitar qualsevol dany personal" i per reobrir al públic el congost com més aviat millor però alhora "garantir la seguretat dels turistes i del veïnat que visita la zona".

A més a més, els estudis tècnics realitzats confirmen que les pluges que hi va haver durant la tardor i també les d'aquesta primavera han provocat nous despreniments al congost, la qual cosa fa les actuacions encara més necessàries per evitar la degradació d'aquest espai natural. Les obres que s'hi duran a terme seran estrictament necessàries per estabilitzar les roques i restablir el pas, i seran finançades per la Diputació de Lleida. Les empreses que treballaran en la restauració s'han compromès a iniciar les obres els propers dies.

Mostrar formulari de contacte