Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura aprova 34 expedients per a la incorporació de joves al medi rural pirinenc

Agricultura aprova 34 expedients per a la incorporació de joves al medi rural pirinenc

Cadascun rebrà de mitjana uns 34.000 € per al desenvolupament d'una explotació agrària
21/12/2011 16:40

El Departament d’Agricultura de la Generalitat ha aprovat 34 expedients per a projectes d'incorporació de gent jove al medi rural a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. Els ajuts sumen en total 1.153.000 euros. És a dir, prop de 34.000 € de mitjana per a cada sol.licitant. Una petita part del total,  47.400 €, serà mitjançant bonificacions de préstecs.

La partida va destinada a joves que vulguin instal·lar-se en una explotació agrària. L’import total atorgat ascendeix a prop d'11 milions d'euros, la majoria en forma de subvenció directa. Aquesta dada representa el major nombre d’expedients de joves agricultors aprovats en una convocatòria, des que el 2007 es va iniciar el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR).

Aquest projecte pretén frenar l'envelliment de població que es continua constatant a les zones rurals, i especialment al Pirineu, la Catalunya Central i l'interior de Tarragona. Tanmateix, és la plana de Lleida la que rebrà més ajuts: 120 en total amb una partida de 3,6 milions.

Mostrar formulari de contacte