Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura aprova ajuts per a la incorporació de joves al camp per valor de 8,9 milions d'euros

Agricultura aprova ajuts per a la incorporació de joves al camp per valor de 8,9 milions d'euros

Enguany s'ha acordat la totalitat de les 319 sol·licituds que complien amb els requisits; 24 d'elles, a l'Alt Pirineu i Aran. En cinc convocatòries ja s'ha autoritzat més de 2.300 instal·lacions de nous agricultors

IV Aplec de Joves al Camp, l'any passat a Mollerussa (Foto: ACN)
IV Aplec de Joves al Camp, l'any passat a Mollerussa (Foto: ACN)
11/03/2020 13:55

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha resolt favorablement 319 expedients de joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2019 van sol·licitar l'ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. D'acord amb el pressupost plurianual, s'ha concedit ajuts per un import total de més de 8,9 milions d'euros en forma de subvenció directa.

Amb aquestes dades, es manté el mateix volum de beneficiaris que l'any anterior en ajuts a la primera instal·lació de joves. En cinc convocatòries, Agricultura ha aprovat més de 2.300 instal·lacions juvenils al món agrari. Tal com preveu la normativa, el Departament d'Agricultura prioritza aquest ajut en relació amb la resta d'ajuts del Contracte Global d'explotació (CGE), i ha resolt favorablement la totalitat dels projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria. Dels 319 ajuts, 24 són per a joves de l'Alt Pirineu i Aran; i 102 (prop d'un terç del total), per a sol·licitants de la plana de Lleida.

Aquesta convocatòria manté el sistema de notificació electrònica implementat l'any passat. Els nous titulars d'explotació reben un avís per correu electrònic amb la informació individualitzada de què els correspon d'ajut, i la resolució es publica a l'E-tauler. Aquests ajuts s'emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Espai propi per a la incorporació de joves

Tot coincidint amb la convocatòria d'aquests ajuts per al 2020, el Departament d'Agricultura posarà en marxa un espai dedicat exclusivament als joves que es volen incorporar a l'activitat agrària. S'hi podrà trobar tota la informació necessària de l'ajut i de tot tipus de tràmits, dels agents que intervenen en el procés d'instal·lació, projectes d'èxit de joves emprenedors, jornades, notícies, observatori de joves i publicacions, entre d'altres, amb la voluntat d'impulsar el relleu generacional.

Alhora, l'espai serà una eina de consulta accessible en la qual hi apareguin detallats, per comarques, tots els joves de cada convocatòria, tot especificant el tipus de perfil. S'hi podrà seguir l'evolució o tendència dels joves agricultors a Catalunya.

Mostrar formulari de contacte