Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura arranja 15 quilòmetres de camins de la serra d'Aubenç claus per a la prevenció d'incendis

Agricultura arranja 15 quilòmetres de camins de la serra d'Aubenç claus per a la prevenció d'incendis

Disposar d'aquests accessos en bones condicions és vital en cas que es declarés un foc a la zona. L'actuació l'havien demanat tant l'Ajuntament de Coll de Nargó com els Bombers

Arranjament amb fresadora d'un camí de la serra d'Aubenç (Foto: ACN)
Arranjament amb fresadora d'un camí de la serra d'Aubenç (Foto: ACN)
03/03/2017 18:02

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha arranjat 15 quilòmetres de camins que van des del nucli de les Masies de Coll de Nargó fins a la serra d'Aubenç i el cim del Coscollet. Per fer l'obra s'ha utilitzat una fresadora de pedra -utilitzada habitualment per a treballs en autopistes- que tritura el terreny, la roca mare, deixant prou material per estendre'l, compactar-lo i que quedi un ferm en condicions per poder transitar amb seguretat.

El subdirector general de boscos, Enric Vadell, ha assenyalat a l'ACN que "utilitzar la fresadora és més econòmic i eficient, encara més tenint en compte la complexitat d'aquest camí amb molta pedra i poc material per poder aprofitar". Les pistes forestals que s'han reparat són importants, ja que porten a punts d'importància estratègica en cas que es generi un incendi. Vadell ha apuntat que "aquesta acció s'emmarca dins els treballs de prevenció d'incendis del Departament per a grans massissos".

La reparació d'aquesta pista era una demanda que feia temps que tenia tant l'Ajuntament de Coll de Nargó com del cos de Bombers de la Generalitat, que la utilitzen sovint i tenien molta dificultat per arribar al capdamunt de la Serra. Els 15 quilòmetres de pista que s'han reparat estan dividits en dos ramals, un que porta al cim del Coscollet, on hi ha un punt de guaita per prevenir incendis i un centre de comunicació de Bombers, i un altre ramal que porta a la casa d'Aubenç, on hi ha un punt d'aigua i una zona de seguretat per bombers en cas d'incendi.

La primera tinent d'alcalde de Coll de Nargó, Rosa Vidal, ha destacat que "amb tots els quilòmetres de camins que tenim, ha estat una gran ajuda que el departament fes aquesta actuació, ara podran passar els bombers, podran circular els veïns i servirà com a tallafoc".

El municipi de Coll de Nargó, amb més de 145 km2, disposa de més de 220 quilòmetres de camins, alguns dels quals porten a nuclis habitats. L'actuació ha tingut un cos de 60.000 euros i s'allargarà durant dos mesos.

 

Mostrar formulari de contacte