Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura convoca els ajuts a explotacions afectades pels temporals Gloria i Dana

Agricultura convoca els ajuts a explotacions afectades pels temporals Gloria i Dana

Estan dotats amb 4,1 MEUR, que s'ampliaran amb 7 MEUR més, per recuperar el potencial productiu de les parcel·les
Reparació de danys del temporal Gloria a l'àrea del Parc Natural de l'Alt Pirineu (PNAP)
11/06/2020 11:25

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha publicat aquest dimecres al DOGC la Resolució dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels temporals Dana i Gloria, després de la publicació el 4 de juny de les bases reguladores d'aquesta partida, amb una dotació inicial de 4,1 milions d'euros. El DARP preveu ampliar-la pròximament amb 7 milions d'euros més. L'objectiu és la recuperació del potencial productiu de les parcel·les afectades pels aiguats per garantir la viabilitat econòmica de les explotacions.

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a partir de l'endemà de la publicació, i finalitza el 10 de juliol del 2020. Els sol·licitants es poden acollir a una o a les dues modalitats previstes en els ajuts. D'una banda, un ajut per a restitució del potencial productiu pels imports màxims per hectàrea afectada. De l'altra, la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per a actuacions d'inversió, amb l'Institut Català de Finances (ICF). En aquest cas, es preveu la bonificació del 100% dels interessos i, a banda de la sol·licitud d'Agricultura, caldrà presentar la sol·licitud de préstec davant de l'ICF.

Els ajuts establerts en aquesta Resolució van a càrrec dels pressupostos del Departament d'Agricultura per a l'any 2020, amb un import total de 4,1 milions d'euros euros, dels quals 3 milions són per als ajuts de restitució del potencial productiu, i 1,1 milions d'euros per als ajuts de compensació de les carregues financeres.

Aquesta resolució preveu la possible ampliació de la dotació pressupostària de la convocatòria, fet que el Departament d'Agricultura ja està treballant per tal d’incrementar-la en 7 milions d'euros, resultant una dotació final d'11,1 milions. Aquest 7 milions d'euros addicionals s'aplicarà als ajuts destinats a la restitució del potencial productiu.

 

Mostrar formulari de contacte