Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura efectua el darrer pagament d'ajuts dissociats i al sector de boví de llet de la PAC 2019

Agricultura efectua el darrer pagament d'ajuts dissociats i al sector de boví de llet de la PAC 2019

L'import és de 16,68 MEUR i inclou, entre d'altres, subvencions per a joves i explotacions que mantenen vaques alletants. El Departament informarà de les noves resolucions tan bon punt es reverteixi l'actual situació excepcional
Vaques frisones
24/04/2020 11:55

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha efectuat aquest divendres el pagament del 5% pendent dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) 2019, un cop s'ha verificat els límits pressupostaris de l'any passat.

Els 32.420 beneficiaris rebran un import total de 15.106.325 euros, corresponents als ajuts de pagament bàsic, greening, complement de joves i els del règim de petits agricultors. El DARP també abona el 10% pendent dels ajuts directes associats al sector del boví de llet, pel quals els 1.985 beneficiaris rebran un import total de 1.568.831 euros, corresponents als ajuts a explotacions que mantenen vaques alletants, i a explotacions de boví de llet i boví de llet amb drets especials de 2014.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de la PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i es destinen a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció. Les resolucions vinculades a aquests pagaments no es publicaran fins a l'aixecament de l'estat d'alarma, però els sol·licitants dels ajuts poden accedir a les dades del pagament a través de l'aplicació DUN.

Tan bon punt es reverteixi l'actual situació excepcional, s'informarà del dia de la publicació de les resolucions que hagin quedat pendents, així com del termini per a la presentació de recurs d'alçada, si escau.

 

Mostrar formulari de contacte