Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agustí López denuncia novament que la variant de Gerri de la Sal perjudicarà al territori

Agustí López denuncia novament que la variant de Gerri de la Sal perjudicarà al territori

25/03/2010 10:55

El diputat de CiU Agustí López ha portat al Parlament de Catalunya el conflicte que ha provocat al Pallars Sobirà el projecte de la variant de Gerri de la Sal aprovat pel Ministeri de Foment. Aquest dimecres ha reclamat "la implicació del conseller de Política Territorial" per evitar que a causa del projecte del Ministeri de Foment "Gerri de la Sal passi de ser un coll d'ampolla a ser un cul-de-sac".

Agustí López denuncia que "Foment actua com si Catalunya fos el seu ranxo" i lamenta que el Ministeri retalli inversions i quan inverteix ho faci "contra el territori". López ha recordat que el projecte implica "la desaparició dels enllaços nord a Gerri de la Sal, que deixarà molts pobles amb un únic accés".

López ha manifestat que el projecte de Foment implicarà la desaparició del poblet de Compte i pot suposar augmentar en nou minuts el temps de recorregut dels vehicles d'urgències que vulguin accedir als pobles del Pla de Corts, Ancs o Pujol.

Segons assenyala el diputat, "el projecte del Ministeri condemna a la ruïna aquest territori que pot tenir una bona projecció gràcies al turisme cultural". López insisteix que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha d'actuar" i s'ha referit a un episodi similar de l'any 2007, quan el Túnel de Vielha va estar a punt de perdre un dels tres carrils previstos, però finalment, la unitat d'acció de les administracions catalanes i la bona tasca de l'únic enginyer de la Diputació de Lleida, Enrique Regaño, que va trobar la manera d'interpretar la normativa europea per poder mantenir els tres carrils, van portar el tema a bon fi.

Mostrar formulari de contacte