Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agustí López proposa instal.lar un indicatiu d'Aigüestortes a la rotonda d'Andorra, a la Seu

Agustí López proposa instal.lar un indicatiu d'Aigüestortes a la rotonda d'Andorra, a la Seu

L'alcalde de Sort i diputat de CiU vol que es reforci la senyalització del parc nacional per als visitants forans
La carretera N-260, a la rotonda d'Andorra
12/11/2007 17:21

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat al Parlament català una proposta de resolució per tal de “fer un pla de senyalització en punts estratègics de totes les carreteres que porten al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, és a dir, a les xarxes de carreteres de l’Estat, la Generalitat, la Diputació i la xarxa local”.

La proposta inclou la demanda que en un termini de tres mesos s’instal.li un senyal específic a la rotonda d'Andorra, a la Seu, on conflueixen les carreteres N-260 i N-145. També es vol que s’especifiqui l’accés des de la cruïlla de l’autovia A-2 amb la C-1312, que passa per Agramunt, Artesa de Segre i el Port de Comiols i constitueix el principal accés als dos Pallars des de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Finalment, Agustí López proposa “redactar un Pla de senyalística dels accessos al Parc a les xarxes de carreteres de l’Estat, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida i locals en el termini de sis mesos”. López recorda que Aigüestortes “és l’únic Parc Nacional que hi ha en territori català i comporta un element molt positiu per a l’economia i el turisme de les comarques del Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Val d’Aran, però també per a tot el país”.

El diputat argumenta la petició perquè els turistes que rep Aigüestortes, “en un percentatge gens menyspreable són estrangers, sovint desconeixedors de la xarxa d’accés a les comarques del Pirineu Català de Ponent”. Així, afirma que aquesta és una reivindicació del sector hoteler i els Ajuntaments de les comarques afectades.

Recentment, la Generalitat ja ha col•locat panells informatius del Parc Nacional a la carretera C-13 entre La Pobla de Segur i Sort, i també a la mateixa carretera entre Sort i Rialp.

Mostrar formulari de contacte