Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agustí López proposa la compareixença de formatgers artesans al Parlament

Agustí López proposa la compareixença de formatgers artesans al Parlament

El sector, que exporta als Estats Units, Anglaterra i Escandinàvia, exposarà millores de comercialització i promoció dels productes A Catalunya es produeixen més de 250 varietats de formatge

Formatgers artesans de Catalunya - Logo
Formatgers artesans de Catalunya - Logo
06/06/2011 13:43

El diputat de CiU, Agustí López, ha proposat que representants de l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA) compareguin a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del Parlament de Catalunya. La petició del diputat de CiU es justifica per “l’important pes econòmic dins del sector ramader” amb exportacions als Estats Units, Anglaterra i els països nòrdics.

López ha argumentat que la compareixença permetrà exposar “la voluntat de creació d’una plataforma conjunta de promoció i comercialització d’un producte d’alta qualitat”.

L’ACREFA presentarà als grups parlamentaris la realitat del sector, la seva problemàtica i les seves necessitats, en representació de 75 formatgeries artesanes d’arreu del territori. L’associació, que aglutina el 80% de varietats dels formatges que s’elaboren a Catalunya, no només acull als elaboradors de formatge, sinó que també ha obert les seves portes a elaboradors làctics des de llet pasteuritzada a postres làctics.

Actualment a Catalunya es produeixen més de 250 varietats de formatge, xifra que supera clarament en diversitat d'altres comunitats i regions d’Europa amb més arrelament d’aquests productes artesans.

Mostrar formulari de contacte