Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ajuntaments i empreses de l'Alt Urgell estalvien fins a un 30 per cent d'aigua i llum gràcies al programa Pirinnowa'tt

Ajuntaments i empreses de l'Alt Urgell estalvien fins a un 30 per cent d'aigua i llum gràcies al programa Pirinnowa'tt

El projecte ha comptat amb la participació de quatre consistoris i el Consell Comarcal, a més de cinc empreses de la comarca. També s'han dut a terme formacions per fer front a la pobresa energètica
Pirinnowa'tt
04/05/2018 17:25

L’aplicació del programa Pirinnowa’tt durant l’any 2017 a l’Alt Urgell ha permès un considerable estalvi en la factura de la llum i l’aigua, tant a ajuntaments com a empreses. Aquesta reducció de costos ha estat d’entre un 10% i un 30%, segons els casos. Al llarg de l’any passat, quatre ajuntaments i el mateix Consell Comarcal es van adherir per primer cop a aquest programa d’assessorament i assistència tècnica en gestió hídrica i energètica, un servei que es va continuar prestant als cinc ajuntaments que ja l’havien iniciat el 2016.

Pel que fa a les empreses, van ser un total de cinc les que van sol·licitar l’assessorament de gestió hídrica i energètica per part de Pirinnowa’tt, amb uns resultats molt significatius, ja que l’estalvi anual dels diversos subministres va oscil·lar entre el 20% i el 30%.

D’altra banda, en col·laboració amb Serveis Socials, cinc famílies de la comarca s’han acollit a auditories energètiques domèstiques a partir de les quals, des de Pirinnowa’tt, se’ls han proposat diverses mesures per tal que puguin reduir el consum i el cost dels subministraments hídrics i energètics.

Accions per a la millora de l'eficiència hídrica i energètica

Pirinnowa’tt va organitzar, a més, diverses accions adreçades a la millora de l’eficiència hídrica i energètica, com un seminari de gestió integral del cicle de l’aigua del sector municipal, una jornada sobre la telegestió com a innovació en estalvi i eficiència energètica i un estudi de l’estat de la gestió del cicle de l’aigua i anàlisi del seu potencial per a la creació de valor, entre altres. Es va organitzar també la Setmana de l’Energia a l’Alt Urgell i es va publicar, amb periodicitat bimensual, un butlletí electrònic sobre l’actualitat del programa.

Quant al segon projecte del programa, enfocat a la capacitació especialitzada en estalvi d’aigua i eficiència energètica, adreçada a persones en situació d’atur, es van portar a terme dues formacions, una sobre manteniment bàsic d’instal·lacions elèctriques i tèrmiques, i una altra sobre en estalvi i eficiència en consums d’energia i aigua a través de la telegestió, amb una participació total de 20 persones.

Noves línies de treball

El projecte Pirinnowa’tt forma part de la convocatòria de projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i és liderat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

Actualment el projecte es continua desplegant amb dues línies de treball per a aquest any 2018: la d’innovació en l’ocupació i la d’innovació en el teixit productiu, amb accions com ara l’assessorament i el foment de la implementació d’energies renovables i el vehicle elèctric, tant a ens locals com a empreses

Mostrar formulari de contacte