Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ajuts per a la biomassa al Pirineu

Ajuts per a la biomassa al Pirineu

La Diputació ha aconseguit 3,4 M€ de fons europeus, que es destinaran a 124 municipis de la demarcació de Lleida
Presentació dels ajuts FEDER (Foto: Diputació de Lleida)
24/02/2017 18:20

La Diputació de Lleida ha aconseguit més de 3,4 milions d'euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a dos projectes que beneficiaran 124 municipis del territori, un d'ells al Pirineu, el ForestLocal4, que se centrarà en la instal·lació de biomassa a les comarques de Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran. Així ho han anunciat en roda de premsa aquest divendres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs.

Les dos accions que rebran els ajuts dels fons Feder pertanyen als Eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020, que són les línies destinades a projectes locals per potenciar el desenvolupament dels territoris en temàtica de medi natural i patrimoni cultural, amb vinculació turística, i el desenvolupament de l’eficiència energètica.

Pel que fa als dos àmbits, Reñé ha remarcat que s’invertirà al territori de Lleida prop de 7 milions d’euros, dels quals el 50% estaran subvencionats. En aquest sentit, el president ha felicitat els representants dels consells comarcals perquè “amb la seva actitud, esforç i iniciativa han fet possible que incorporem més de 3,4 milions de subvencions en obres col·lectives per millorar la gestió d’allò que és públic, així com dels serveis i de l’economia del nostre territori”.

La consellera Borràs ha manifestat que a una demarcació com la de Lleida "té molt sentit que la Diputació i els consells comarcals sumin esforços per crear projectes que puguin accedir als ajuts Feder, ja que es requereix d’un cert múscul per tirar endavant iniciatives ambicioses com aquestes”. Borràs ha afegit que el ForestLocal4 i el Ponent Actiu generen riquesa i llocs de feina per aplicar projectes de vida al propi territori.

Els projectes subvencionats són els següents:

·         Eix 4 adreçat a projectes que contemplin millores d’eficiència energètica: ForestLocal4

  •  Ajut d’1.855.641 euros
  •  Inversió de 3.711.282 euros
  •  Projecte per articular un sistema d’economia circular que comenci amb la gestió forestal dels boscos de propietat municipal al Pirineu de Lleida, la mobilització de biomassa forestal i la seva transformació en estella per tal d’aplicar-la a les instal·lacions tèrmiques i calderes dels equipaments públics del territori.
  • Abast territorial: 66 municipis de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran

·         Eix 6 està destinat a projectes relacionats amb la gestió turística i el foment i desenvolupament del patrimoni cultural: Ponent Actiu

  • Ajut d’1.600.180 euros
  • Inversió de 3.200.360 euros
  • Projecte per consolidar un model de turisme sostenible i competitiu a partir de la valorització del patrimoni natural i cultura, desenvolupament d’una marca i 10 rutes, la senyalització i els arranjaments d’espais i estructures que facilitaran als operadors turístics oferir aquests productes. Aquest projecte se entra en espais com l’Aiguabarreig del Segre Cinca, l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el Mas de Melons d’Alfés, els secans del Segrià i d’Utxesa, la Serra i els Tossals de Torregrossa, la Serra d’Almenara a Bellmunt, l’arquitectura popular com la pedra seca, elements de gestió de l’aigua al riu Set, el riu Corb o el Segre i també a la Val de Vinaixa
  • Abast territorial: 58 municipis de les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell i el Segrià

La corporació va mantenir reunions de treball amb els consells comarcals de la demarcació per avaluar tots els projectes que eren susceptibles de presentar-se a la línia d’ajuts de la nova convocatòria i així presentar les millors iniciatives.

Les actuacions beneficiàries reben un finançament de fins al 50% del cost total de la inversió. L’altre 50% es distribueix en un 25% que assumeix el propi consistori i un altre 25% que aporta la Diputació de Lleida.

Mostrar formulari de contacte