Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Alins diu que la Generalitat estarà al costat del territori en relació amb la MAT del Pallars

Albert Alins diu que la Generalitat estarà al costat del territori en relació amb la MAT del Pallars

31/05/2011 19:31

El delegat del Govern al Pirineu i Aran, Albert Alins, ha assegurat que el Govern de la Generalitat estarà al costat del territori pel que fa a la MAT del Pallars. Alins ha explicat a l'ACN que "segurament hi haurà al·legacions al projecte". Alhora, ha avançat que el Govern donarà suport a les decisions preses pels Ajuntaments.

El període d'exposició pública del projecte es va iniciar en campanya electoral i finalitzarà el proper 22 de juny. Alins s'ha referit a aquesta qüestió i ha remarcat que no és "normal" actuar d'aquesta manera atès que els nous ajuntaments tindran només 10 dies per preparar les al·legacions.

El delegat pirinenc ha abordat aquesta i altres qüestions amb els directors dels serveis territorials de la Generalitat a Lleida. Segons ha explicat, els tècnics de la Generalitat estan preparant els primers estudis tècnics. Per la seva banda, els Ajuntaments d'Isona, Gavet de la Conca, Castell de Mur, Llimiana i Tremp preparen de manera conjunta amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà les al·legacions al document.

La ramaderia al Pirineu

Durant el transcurs de la reunió ordinària amb els directors dels serveis territorials s'han analitzat altres qüestions com les de la ramaderia al Pirineu. Alins comenta que pràcticament s'han liquidat totes les subvencions concedides del 2009 i afegeix que un cop s'hagin posat al dia de tots els ajuts es començaran a dissenyar les línies estratègiques de futur.

Alins ha reiterat que pel Govern de la Generalitat "és un sector molt important el de la ramaderia per la seva tasca de producció ecològica i artesanal i de conservació del paisatge".

Mostrar formulari de contacte