Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Alins, reelegit president de la federació de Convergència al Pirineu

Albert Alins, reelegit president de la federació de Convergència al Pirineu

A l'executiva comptarà amb Albert Batalla, Joan Ubach, Llàtzer Sibís, Albert Piñeira, Mayte Rivero, Enric Pérez, Joan Comenje, Marta Rollan, Ramon Moliner i Ricard Pérez Oriol Pujol reivindica novament en el congrés de Talarn la consulta sobre el pacte fiscal

Albert Alins
Albert Alins
19/03/2012 11:38

L'alcalde del Pont de Suert i actual delegat de la Generalitat a les comarques de muntanya, Albert Alins, ha estat reelegit per la militància de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com a president de la federació del Pirineu. Alins, que encapçalava l'única candidatura, va obtenir el suport del 89,7% dels militants durant el congrés territorial celebrat aquest dissabte a Talarn.

El polític pirinenc, que presideix la federació de CDC al Pirineu des de l'any 2008, comptarà a l'executiva amb Albert Batalla, Victòria Saurina, Joan Ubach, Llàtzer Sibís, Albert Piñeira, Mayte Rivero, Enric Pérez, Joan Comenje, Marta Rollan, Ramon Moliner i Ricard Pérez. Alins en destaca que són "persones rellevants al Pirineu" que l'han acompanyat en els darrers anys en el consell executiu.

En el transcurs del Congrés, el representant de CDC va presentar l'informe de gestió “amb un balanç molt positiu” i, alhora, va recordar que després de vuit anys de vida de la federació pròpia, "ja es pot donar per consolidat un projecte que ha ajudat a vertebrar el territori i els objectius de Convergència a les terres de l'Alt Pirineu i Aran”.

Durant la seva intervenció, Albert Alins va agrair el suport i la confiança dels militants i va assegurar que Convergència del Pirineu estarà al costat del que proposi Convergència Democràtica de Catalunya. "Ens comprometem amb Catalunya, que és la nostra filosofia i la nostra raó d'existir”, va indicar.

Oriol Pujol reivindica la consulta sobre el pacte fiscal

L'acte de reelecció d'Alins va comptar amb la participació del secretari adjunt de CDC, Oriol Pujol, que va ser l'encarregat d'inaugurar el primer Congrés de la Federacio de l'Alt Pirineu. En la seva intervenció, Pujol va voler destacar que “mentre altres partits perden el temps en baralles internes nosaltres fem servir els congressos per debatre idees”.

Pujol també va aprofitar per lloar la tasca que ha dut a terme la federació pirinenca i tota la militància durant els darrers vuit anys. Així mateix, va explicar que “en el proper congrés nacional es debatrà què i com fer política". També va indicar que aconseguir la independència econòmica, és a dir, el pacte fiscal, "és la solució a una asfixia que ens pot convertit en residuals”. En aquest sentit, va puntualitzar que s'ha anat reclamant més autogovern "però, encara que pugui semblar una contradicció, quan més autogovern, per culpa del finançament, més dependència que mai”.

Sobre aquest punt, Pujol es va preguntar "on carai és el PSC, ja que fa uns dies el primer secretari, Pere Navarro, deia coses que sonaven bé dient que el dèficit estructural és insostenible i ara, sorprentment, el propi PSC surt desmentint el seu primer secretari i afirmant que el dèficit és pràcticament inexistent, quan resulta que el mètode usat pel conseller Mas Colell és el mateix que va usar Castells”. Pujol afegia que “això és desconcertant, i pot ser que el PSOE hagi tocat el crostó al PSC". Hem d'entendre que ni PSOE ni PP ajudaran a aconseguir el pacte fiscal”, lamentava.

Mostrar formulari de contacte