Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla demana a l'Estat una data de finalització de la reforma de la N-145

Albert Batalla demana a l'Estat una data de finalització de la reforma de la N-145

L'alcalde de la Seu lamenta novament el retard i la manca de compromís amb la finalització de les obres El senador Ramon Alturo pregunta a la cambra alta sobre la millora de l'Eix Pirinenc

Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
02/03/2012 16:25

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ja ha demanat formalment al nou Govern espanyol que informi sobre la data de finalització dels treballs de millora de la N-145. Tres mesos després del canvi d'executiu, les obres continuen paralitzades, malgrat que durant la campanya el PP va prometre desencallar la situació de manera immediata.

Segons ha publicat l'Agència de Notícies Andorrana (ANA), Batalla ha fet la demanda d'informació a la subdelegada de l'Estat a Lleida, Inma Manso, i també ha demanat una reunió amb el director general de Carreteres, Jorge Urrecho. Les obres es van iniciar el 2009 i tenien un termini d'execució de 23 mesos. Les retallades en infraestructures han fet que ja s'acumuli un any de retard, malgrat la promesa de solucionar-ho tant de l'anterior govern del PSOE com de l'actual.

Des de l'Ajuntament de la Seu comprenen que hi hagi dificultats de finançament, però no pas que no hi hagi data de finalització. El fet que la via s'hagi deixat a mig fer provoca queixes constants dels conductors pel risc per a la seguretat.

Les obres es van adjudicar el 2008 per 22,5 milions d'euros i inclouen un túnel de 377 metres a prop d'Anserall, un fals túnel de 110 metres, tres enllaços, un viaducte sobre el riu Valira, dos passos superiors i un pas inferior.

N-260

També amb relació als incompliments reiterats de l'Estat en infraestructures, el senador de CiU Ramon Alturo ha registrat una bateria de quinze preguntes en les que exigeix al Govern que expliqui quines decisions pensa prendre en relació al futur de l'Eix Pirinenc.

Alturo ha explicat que “el Govern ha d'entendre que una via adequada en l'Eix Pirinenc permetria una bona connexió de les comarques de la zona”. Ha assenyalat que, a més de millorar la relació entre els habitants del Pirineu, "es podria disposar d’una via ràpida per al turisme provinent de Barcelona que es dirigeix cap a l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran”.

El senador denuncia la perillositat d’alguns trams. Segons afirma, “és absolutament tercermundista la situació en la que es troba el trajecte entre Xerallo i Pont de Suert, que més que unir separa l'Alta Ribagorça del Pallars Jussà”.

En el mateix paquet de preguntes, Ramon Alturo demana explicacions sobre el retard en la millora de la N-230 al pas per Aran i en l'autovia A-14 fins al túnel de Vielha.

Mostrar formulari de contacte