Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla: "Demanar la democràcia 'rebentant' el Parlament és indigne i indignant"

Albert Batalla: "Demanar la democràcia 'rebentant' el Parlament és indigne i indignant"

El diputat alturgellenc lamenta l'actitud dels mobilitzats a les portes de la Ciutadella i qualifica la jornada de "trista" El Parlament assegura que no es pot acceptar que "res ni ningú pugui aturar el treball d'una institució democràtica"

Parlament - Juny 2011
Parlament - Juny 2011
15/06/2011 18:48

L'alcalde de la Seu i diputat per CIU al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha viscut des de primera línia "les agressions i les coaccions" que han sofert alguns diputats, treballadors de la cambra i representants dels mitjans de comunicació quan els 'indignats' han intentat aquest matí impedir el seu accés al Parc de la Ciutadella.

En relació amb aquest fets, el polític alturgellenc ha manifestat en la seva pàgina personal de Facebook que "demanar la democràcia rebentant el Parlament és indigne i indignant". Així mateix, Batalla ha qualificat la jornada de "trista" i "inèdita" en els anys que portem de democràcia.

En declaracions a RàdioSeu, el polític urgellenc també ha afegit que "és evident que hi ha gent que no està d'acord amb alguns posicionaments polítics, però hi ha sistemes per participar i fer sentir la veu sense arribar a aquests extrems".

Albert Batalla lamenta l'actitud dels mobilitzats i, des del punt de vista personal, reitera que sent "tristesa" per haver estat testimoni d'una jornada com la d'avui. El diputat alturgellenc ha hagut d'entrar al Parlament en una furgoneta dels Mossos d'Esquadra.

Rebuig parlamentari als fets

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una declaració institucional en la qual rebutja "rotundament" els fets. La declaració s'ha acordat en una junta de portaveus extraordinària i també assegura que no es pot acceptar que "res ni ningú pugui aturar el treball d'un parlament democràtic". El text també fa una defensa de la democràcia com a sistema que "garanteix" que es puguin expressar acords i "discrepàncies" però "mai des de la coerció i la violència".

La declaració institucional ha estat acordada per unanimitat en una reunió de la Junta de Portaveus en què hi han estat presents tant els membres de la Mesa del Parlament com també de la Junta, i de forma extraordinària hi han participat el president de la Generalitat, Artur Mas, i els presidents dels grups parlamentaris.

En el text es remarca que el Parlament és "la institució que representa el poble català" i "l'expressió de la voluntat popular manifestada a les urnes" que "està al servei de les llibertats i dels valors democràtics i de convivència en un estat de dret". Per això, han "rebutjat rotundament" les "agressions i les coaccions que han sofert els representants del poble català,k els treballadors de la institució i les representants dels mitjans de comunicació" quan han intentat entrar a la cambra.

També han rebutjat "l'intent d'aturar el Parlament" per part dels 'indignats', ja que consideren que "no pot acceptar-se de cap de les maneres que res ni ningú pugui aturar el treball d'un parlament democràtic com el nostre i les sessions que hi estiguin convocades".

La declaració afegeix que la democràcia "garanteix que es puguin defensar plantejaments ciutadans d'acord i de discrepància política dins i fora del Parlament", però "mai des de la coerció i la violència".

Agraïment a la policia

Els grups parlamentaris també han volgut agrair la feina la feina de tots aquells que "amb el seu esforç i professionalitat han fet possible el desenvolupament del ple", citant tant els treballadors com els mitjans de comunicació, com també "especialment" a "l'esforç de les forces i cossos de seguretat per tal de garantir la integritat de les persones que havien d'accedir al Parlament".

Mostrar formulari de contacte