Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla fa balanç de la feina feta l'any 2014 a l'Ajuntament de la Seu

Albert Batalla fa balanç de la feina feta l'any 2014 a l'Ajuntament de la Seu

L'alcalde urgellenc observa una "lleu" tendència a la millora i destaca l'impacte de l'augment de congressos i esdeveniments a la ciutat Des del consistori també defensen els ajuts a famílies i empreses i la reducció del deute municipal
Esmorzar mitjans comunicació
16/01/2015 16:34

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb la tinent d'alcalde i regidora de Comunicació de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives, han dut a terme aquest divendres un esmorzar-trobada informativa amb els representants dels mitjans de comunicació del territori, per tal de fer un repàs de la feina feta per l'equip de govern municipal durant l'any 2014.

Albert Batalla ha explicat, a grans trets, les accions més importants que des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'han portat a terme el darrer any, “fortament impregnades de compromís social i d'esforç col·lectiu per deixar enrere la crisi”. Aquestes accions s'han emmarcat en quatre eixos principals: la recuperació econòmica, la cohesió social, la gestió municipal i les inversions a la ciutat. Batalla veu una "lleu tendència a la millora", però matisa que cal seguir treballant per la recuperació.

Congressos i trobades professionals

Com a exemples de l'acció de govern, Batalla ha subratllat, entre molts d'altres, la feina feta perquè aquest any la Seu d'Urgell hagi assolit una xifra rècord en l'acollida de congressos, trobades i activitats turístiques, que han comportat un impacte econòmic positiu per la ciutat d'1 milió euros i han repercutit especialment en l'hostaleria, la restauració i el comerç.

Pel que fa al manteniment de la cohesió social, ha destacat la feina feta des del Consorci d'Atenció a les Persones, des d'on s'ha treballat intensament per tal de contribuir a mitigar les dificultats de les famílies més vulnerables.

També ha remarcat, com a mesura de suport a empreses i famílies, el fet de no apujar els impostos per sisè any consecutiu; els 30.000 euros adreçats a subvencionar autònoms i nous negocis, i la constitució de la taula de comerç entre l'Ajuntament i UBSU per tal de dinamitzar el comerç de la Seu.

Pel que fa a les inversions, Albert Batalla ha assenyalat el pla d'inversions de més de 3 milions euros per aconseguir "una ciutat més endreçada”. En referència al deute públic, l'alcalde urgellenc ha fet incís en la reducció que s'ha aconseguit en els darrers tres exercicis, tot amortitzant 3,4 milions d'euros.

Albert Batalla també ha subratllat que l'obertura de l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell com a infraestructura d'ús públic “obre una nova oportunitat turística, econòmica, laboral i de desenvolupament molt important per la ciutat”.

Canvi de tendència

Davant d'aquestes dades, l'alcalde de la Seu d'Urgell ha assegurat que, “lleument", s'experimenta un canvi de tendència. Batalla remarca que aquest canvi és possible "a partir de l'esforç de tots els urgellencs" i que "l'ajuntament hi acompanya tant com pot”.

També ha manifestat que són "conscients que queda molta feina a fer perquè aquest canvi de tendència sigui una realitat sòlida i arribi a tothom", i conclou que no deixaran "d'esforçar-nos i de treballar intensament amb aquest objectiu en el punt de mira”.

Mostrar formulari de contacte