Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla i Josep Camps, guardonats per la Jove Cambra Internacional

Albert Batalla i Josep Camps, guardonats per la Jove Cambra Internacional

Els Premis Joves Excel.lents de Catalunya reconeixen la tasca social de persones de 18 a 40 anys Els guanyadors d'aquesta edició seran candidats als TOYP mundials

Premis Jove Cambra de Catalunya - Lliurament premis 2011
Premis Jove Cambra de Catalunya - Lliurament premis 2011
19/09/2011 10:42

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i l'empresari de turisme rural i alcalde de la Vansa i Fórnols, Josep Camps, han estat guardonats en els Premis Joves Excel•lents de Catalunya 2011, que promou la Jove Cambra Internacional (JCI). Batalla ha rebut el reconeixement en la categoria d’afers polítics, legals i/o governamentals, mentre que Camps s'ha considerat un exemple en la categoria de lideratge moral i/o ambiental.

Mitjançant el programa Joves Excel•lents de Catalunya es reconeixen les persones de 18 a 40 anys que han destacat en el seu camp d'activitat i han donat exemple de les millors qualitats. Segons indica la JCI, "al reconèixer la seva tasca, se’ls motiva a ells i també a la resta de joves perquè busquin l'excel•lència i el servei als altres". D'aquesta manera, la JCI vol contribuir “a preparar millors líders que crearan millors societats".

A més, el motiu de l'entitat és que prevalgui el criteri d’atorgar el guardó als joves que fan tasques "difícilment reconegudes popularment, persones que dediquen la seva vida al servei dels altres i representen el progrés cultural, econòmic i personal de la nostra època".

Els guanyadors d’aquesta edició seran candidats per als TOYP mundials. La JCI proclamarà els Joves Excel•lents del Món en una cerimònia dels TOYP que se celebrarà durant el 67è Congrés Mundial de la JCI a Taipei (Taiwan) el novembre del 2012. El programa es va instituir l’any 1938 als Estats Units per la The United States Junior Chamber of Comerce i des de llavors han estat TOYP personatges tant famosos com ara Orson Welles, Howard Hugues, Nelson Rockefeller, John F. Kennedy, Henry Kissinger, Gerald Ford i Bill Clinton, entre d’altres, quan encara no eren tan reconeguts com ara.

L’any 1982, la Jove Cambra Internacional va instituir els premis arreu del món i des d’aleshores la Jove Cambra Internacional de Catalunya hi ha participat en 5 ocasions, presentant candidats del nostre país, i havent aconseguit dos guardons internacionals. Els guanyadors catalans fins a aquesta nova edició han estat en Francesc Maduell en la categoria d’innovació mèdica (2000) i el manresà Manel Estiarte en la categoria de lideratge i èxits acadèmics (2001).

Premiats del 2011

Entre els altres guardonats d’aquesta edició hi ha hagut el cofundador d’EyeOs, Pau Garcia-Milà (en la categoria de desenvolupament científic i/o tecnològic); el cofundador de Privalia, Lucas Carné (en la categoria d’èxits comercials, econòmics o empresarials); el jove viatger minusvàlid, Albert Casals (en la categoria de superació i exits personals); l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla (en la categoria d’afers polítics, legals i/o governamentals); la trompetista santpedorenca solista de l’OBC, Mireia Farrés (en la categoria d’èxits culturals); l’empresari de turisme rural i alcalde de la Vansa i Fórnols, Pep Camps (en la categoria de lideratge moral i/o ambiental); el professor universitari i director general de SAGE, Xavier Roca (en la categoria de lideratge i èxits acadèmics), l’advocada especialista en dret internacional de Greenpeace, Aida Vila (en la categoria contribució als nens, a la pau mundial i/o als drets humans); el pediatre especialista en epidemiologia de les malalties infeccioses, Quique Bassat (en la categoria d’Innovació Mèdica) i la voluntària de l’associació Down Lleida, Sònia Sàlvia (en la categoria Servei humanitari i/o voluntari).

Mostrar formulari de contacte