Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla insta a la creació de la Comissió de Patrimoni Cultural de l'Alt Pirineu

Albert Batalla insta a la creació de la Comissió de Patrimoni Cultural de l'Alt Pirineu

El Parlament debatrà al setembre la proposta de resolució presentada pel diputat de JxS i alcalde de la Seu. L'objectiu és poder gestionar des del territori l'important llegat de la regió, tal com ja es fa a la resta d'àmbits territorials catalans
Sant Vicenç d'Estamariu
25/07/2017 20:15

El Parlament debatrà aquest setembre vinent la creació de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de l’Alt Pirineu. La petició ha estat impulsada pel diputat de Junts pel Sí i alcalde de la Seu, Albert Batalla, que va presentar al començament d’aquest mes de juliol la proposta de resolució que reclama a la Comissió de Cultura del Parlament que doni curs a la creació d’aquest òrgan per tal de "completar el procés de descentralització administrativa d’aquesta àrea del Govern" i que "s’incorpori al normal funcionament dels serveis territorials de l’Alt Pirineu i l’Aran, juntament amb la resta d’àrees desplegades actualment".

A l’exposició de motius, Albert Batalla posa de manifest "l’elevat grau de concentració patrimonial que registren les comarques de l’Alt Pirineu, tant pel que fa a la presència de conjunts històrics, monuments, zones arqueològiques i paleontològiques com també a zones d’interès etnològic, entre d’altres. "Des del punt de vista geopolític", hi afegeix, "a aquesta elevada concentració d’elements patrimonials s’hi suma el fet que les comarques de l’Alt Pirineu representen un 20% de la superficie del país".

Finalment, el parlamentari alturgellenc recorda que la Llei de Vegueries de Catalunya, aprovada el 2010 i pendent de desplegament, "preveu el tractament de les comarques de l’Alt Pirineu com un àmbit veguerial diferenciat i, en conseqüència, amb els organismes territorials pertinents’.

La setena comissió territorial

Està previst que la proposta de resolució, presentada conjuntament amb la diputada Carmina Castellví, també de JxS, es posi damunt la taula el mes de setembre, amb la represa del període de sessions. Actualment, ja funcionen a Catalunya les comissions territorials de Patrimoni de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l’Ebre i la Catalunya Central. Això significa que la de l'Alt Pirineu és l'única que resta pendent de les set vegueries previstes a la llei del 2010.

Mostrar formulari de contacte