Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Batalla, proclamat cap de llista de CIU per Lleida

Albert Batalla, proclamat cap de llista de CIU per Lleida

L'alcalde de la Seu i diputat nacionalista assegura que treballarà perquè totes les comarques tinguin veu i vot El polític urgellenc també aposta per una millor distribució dels recursos

Batalla - Proclamació
Batalla - Proclamació
22/02/2010 10:26

L'alcalde de la Seu i diputat de Convergència i Unió (CiU), Albert Batalla, s'ha estrenat aquest diumenge com a candidat de la federació nacionalista a les pròximes eleccions catalanes. En la seva presentació pública com a cap de llista per Lleida, davant mig miler de persones, Batalla es va mostrar convençut que “el canvi ja ha començat a Catalunya i culminarà amb un projecte de país sòlid, equilibrat, ple d’oportunitats, il·lusionant i esperançador".

El candidat convergent també posa èmfasi en el fet que “la iniciativa de la ciutadania és tant o més important que la feina de l’administració i s’han de buscar fórmules de creixement de Catalunya des de la cooperació i la suma”. Alhora, afegeix que “el país que entre tots hem de construir ha de ser necessàriament un país que dóna veu a tothom”.

Batalla va especificar durant el seu discurs que quan parla d’un país amb futur “ho faig pensant principalment en el nostre territori, apostant per defensar i representar les nostres comarques de punta a punta, del Pirineu a la plana, del poble més petit a la capital”. Pel diputat nacionalista, cal un model de país “equilibritat i amb oportunitats de futur que distribueixi millor els seus recursos”. En aquest sentit, recorda que “fins al 2003, amb els Governs de CiU a Catalunya, de cada 100 euros, 50 eren per Barcelona i l’àrea metropolitana i 50 per Lleida, Girona i Tarragona. Avui, de cada 100 euros invertits per la Generalitat, 68 són per Barcelona i l’àrea metropolitana i 32, a repartir per la resta de demarcacions”.

Albert Batalla també va fer especial menció al sector primari: “un país il·lusionant és aquell que sap que els pagesos i ramaders, a més de ser els productors de la nostra alimentació bàsica, són també la garantia de mantenir el territori endreçat. Ja n’hi ha prou d’aquesta visió que creu que el sector primari és quelcom que els país es pot estalviar”.

Així mateix, el candidat per Lleida creu que cal apostar definitivament per la innovació i la modernització als territoris d’interior i de muntanya per tal que puguin ser competitius. “Per primera vegada a la història, tenim l’oportunitat de situar-nos en la mateixa línia de sortida que altres territoris del país, perquè les noves tecnologies fan desaparèixer els conceptes clàssics d’espai i temps. Podem fer-ho, per tant, fem-ho!”, va asseverar.

Finalment, Albert Batalla va fer una agraïment públic a totes aquelles persones que han confiat en ell per ser cap de llista per Lleida, començant per Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida i les executives dels dos partits a Lleida, entre altres. També va voler agrair la tasca a totes aquelles persones que, des de la primera campanya de CiU, amb Maria Rúbies al capdavant, fins a la darrera, amb Josep Grau, “han treballat incansablement per al projecte del país que representem”.

La marató de presentació dels caps de llista per les diferents demarcacions amb el candidat a President de la Generalitat , Artur Mas, el secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, i el de CDC, Felip Puig, i nombrosos dirigents de la federació, va començar ahir al matí a Girona amb la presentació de Santi Vila; va continuar a Tarragona amb Josep Poblet i va finalitzar a Lleida amb Albert Batalla.

Artur Mas va assegurar que l'Albert Batalla és "un candidat jove, però preparat i experiència que ajudarà a fer possible el canvi a Catalunya”

Mostrar formulari de contacte