Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Esteve serà el nou ministre de Cultura d'Andorra

Albert Esteve serà el nou ministre de Cultura d'Andorra

11/07/2011 10:41

Albert Esteve (47 anys) dirigirà el ministeri de Cultura del Principat d'Andorra després que hagi acceptat aquest divendres l’assumpció d’aquesta responsabilitat. El Govern li ha ofert el càrrec "tot valorant la seva preparació i capacitat per dur a terme les funcions que comporta l’esmentat càrrec".

Resident a la Massana, Esteve s’incorporarà a l’Executiu el pròxim dia 1 d’agost, període fins el qual la cartera de Cultura continuarà sent assumida pel cap de l’Executiu. El cap de Govern, Antoni Martí, ha destacat que Esteve s’adapta a la perfecció al perfil d’un gabinet “integrat per persones joves i preparades, que no han ocupat càrrecs però amb vocació de servei públic i implicades en el projecte de país”. Igualment, ha mostrat la seva satisfacció perquè amb aquesta incorporació es tanca el gabinet del Govern. Antoni Martí ha lloat la polivalència de l’equip de ministres que ha de permetre potenciar les polítiques transversals de l’administració i la interacció entre departaments.

Albert Esteve Garcia és llicenciat en Ciències Econòmiques a la Universitat de Perpinyà i MBA per IESE. A nivell professional, ha estat Production Product Manager a Henry Colomer -Revlon International- a Barcelona, a més d’assumir la direcció administrativa i financera d’Auto Moto Racing Andorra (AMR) i la gerència d'AMR Ibérica (Barcelona i Manresa). També té experiència a la direcció financera i al consell d’administració del Grup de Transports Nord Andorra (NA Grup) - Empresa familiar.

Entre les tasques prioritàries que el nou ministre de Cultura tindrà assignades hi ha l’aprovació del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror i l’impuls decisiu dels entorns de protecció, on s’acumula un endarreriment important respecte els terminis establerts en la llei de Patrimoni Cultural.

Esteve va integrar la candidatura territorial massanenca de Demòcrates per Andorra les eleccions del 3 d’abril, juntament amb Daniel Armengol i Sofia Garrallà com a candidats titulars i Àlex Molné i Cristina Serra com a segon i tercer suplent, respectivament. Igualment va formar part de la candidatura territorial de la Massana com a suplent en les eleccions generals del 2009.

En l'àmbit polític, és un independent, ja que mai ha estat afiliat a cap partit. Esteve està casat i és pare d’una filla.

Mostrar formulari de contacte