Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Albert Villaró guanya la primera edició del Premi 42 a la millor obra original en català

Albert Villaró guanya la primera edició del Premi 42 a la millor obra original en català

L'escriptor ha estat reconegut per la novel·la 'La Companyia Nòrdica'. Els guardons es lliuren en el marc del nou Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona
Albert Villaró rep el Premi 42 a la millor obra original en català (Barcelona Literatura)
09/11/2021 17:45

Albert Villaró ha guanyat la primera edició dels Premis 42 del Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona en la categoria principal, de millor obra original en català. El jurat del nou certamen, promogut per l'ajuntament barceloní, ha reconegut Villaró per la novel·la La Companyia Nòrdica, ambientada a l'Alt Urgell i que ha esdevingut un dels llibres més ben rebuts d'enguany tant pel públic com per la crítica catalana.

De La Companyia Nòrdica (editat per Columna/Planeta), els responsables dels Premis 42 n'han destacat "el domini de la llengua i la voluntat d’estil demostrats en aquesta novel·la", juntament amb "les imatges poètiques que utilitza per plasmar el terror", el fet de 2ressuscitar el paisatge, la mitologia i la història de Catalunya", i "el domini del joc metaliterari entre la realitat i la ficció". En el lliurament del guardó, han definit el llibre com "un digne homenatge a l’obra de Joan Perucho" i que, tot i està inspirat en fets reals de la primera meitat del segle XIX (la primera Guerra Carlina), esdevé "un al·legat en defensa dels gèneres fantàstics".

Pel que fa als altres guardonats, el Premi 42 a la millor obra original en castellà ha estat per per a Basilisco, de Jon Bilbao. El de millor obra traduïda al català, per a Exhalació, de Ted Chiang (traduïda per Ferran Ràfols). El de millor obra traduïda al castellà, per a Matadero 5 o la cruzada de los niños, d'Albert Monteys. El de millor clàssic traduït al català, per a L'home il·lustrat, de Ray Bradbury (traduït per Martí Sales). El de revelació en català, per a Inés MacPherson. El de revelació en castellà, per a Desirée de Fez. I els premis honorífics, per a Antoni Munné-Jordà i Cristina Macía.