Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alliberen 50.000 alevins de truita a l'estany de Puigcerdà per millorar-ne la biodiversitat

Alliberen 50.000 alevins de truita a l'estany de Puigcerdà per millorar-ne la biodiversitat

La xifra es deu a que es calcula que només un de cada deu exemplars acaba sobrevivint. Els darrers dos anys i mig s'hi ha fet l'extracció de carpes i d'altres espècies invasores, que van obligar a buidar el llac

Alliberament d'alevins de truita a l'estany de Puigcerdà (Foto: ACN)
Alliberament d'alevins de truita a l'estany de Puigcerdà (Foto: ACN)
03/06/2022 17:45

L'Ajuntament de Puigcerdà, amb la col·laboració dels Agents Rurals, ha dut a terme aquest divendres una acció d'introducció de 50.000 alevins de truita de riu a l'estany de la capital cerdana. L'objectiu és contribuir a la millora de la biodiversitat d'aquest entorn, dos anys i mig després de les tasques d'extracció de carpes i d'altres espècies invasores que van obligar a buidar el llac l'any 2020.

A banda dels alevins, és previst introduir 100 quilos més de truites grans a final de juliol. La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Puigcerdà, Marta Rufiandis, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és anar recuperant la fauna que hi havia al llac i continuar lluitant contra les espècies invasores, ja que s'ha constatat que aquestes han tornat tot i que, de moment, en un percentatge molt petit. Tot i això, Rufiandis creu que l'ecosistema de la llacuna d'aigua està en un nivell òptim.

De la seva banda, l'agent major de fauna i pesca dels Agents Rurals de Cerdanya, Èric Gras, creu que en un futur es podrien fer noves campanyes d'introducció d'espècies autòctones cada dos anys.

L'estiu passat ja es va fer un primer repoblament d'aquesta espècie autòctona. I ara s'ha repetit amb la idea de fer-ne un seguiment posterior. Cal tenir en compte que es calcula que només acaben sobrevivint entre un 5 i un 10% dels exemplars alliberats a l'estany, provinents d'una piscifactoria de Bagà que gestiona l'empresa pública Forestal Catalana.

 

 

Mostrar formulari de contacte