Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alliberen més de 8.000 barbs al Segre i al Noguera Pallaresa

Alliberen més de 8.000 barbs al Segre i al Noguera Pallaresa

És el resultat d'una prova pilot de cria en captivitat d'aquests peixos

01/12/2014 12:29

El Departament d'Agricultura i Medi Natural ha alliberat més de 8.000 barbs de l'Ebre (Barbus graellsii) al riu Noguera Pallaresa, entre l'embassament de Terradets i Sant Antoni (Pallars Jussà), i al riu Segre, al seu pas per les poblacions de Balaguer, Camarasa i Artesa de Segre (Noguera). Aquest alliberament és el resultat de la prova pilot de cria en captivitat d'aquestes espècies que va començar el 2013. Durant la primavera d'aquell any es van capturar diversos exemplars de barb de l'Ebre i bagra al riu Rialb, als quals se'ls va fer l'extracció dels ous i se'ls va fecundar amb els corresponents mascles.

Els ous fecundats es van mantenir en piscines fins a l'eclosió dels alevins, els quals es van traslladar a piscines més grans, on es van mantenir fins al moment d'alliberar-los. En aquella ocasió es van poder introduir uns 2.000 exemplars de les espècies barb de l'Ebre i bagra. A la primavera d'aquest any s'ha repetit l'operació, però en aquest cas només s'ha pogut obtenir ous fecundats de l'espècie barb de l'Ebre.

No obstant això, s'ha pogut augmentar la producció fins als 10.000 exemplars, dels quals se n'ha alliberat aproximadament uns 8.000 entre 4-5 centímetres, i els 2.000 restants s'alliberaran durant la primavera del 2015, quan ja hagin crescut més. L'objectiu del Departament d'Agricultura és donar continuïtat a aquesta prova pilot. En aquest sentit, els esforços es concentraran en augmentar la producció d'exemplars de cara al 2015 per tal de poder recuperar zones on les poblacions d'aquestes espècies han sofert una davallada important.

Mostrar formulari de contacte