Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Almoines digitals a la Catedral de Santa Maria d'Urgell

Almoines digitals a la Catedral de Santa Maria d'Urgell

CaixaBank ha instal·lat al Bisbat d'Urgell els primers dispositius per realitzar donatius amb mòbil, targeta o aparells compatibles de pagament. El sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc
Presentació del nou sistema de donatius a la Catedral de la Seu (Foto: CaixaBank)
07/06/2019 10:50

La Parròquia de Sant Ot de la Seu d’Urgell, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, i la Parròquia de Sant Miquèu de Vielha podran rebre donatius des de qualsevol lloc a través d’un sistema digital instal·lat per CaixaBank. El projecte s’ha començat a implementar en aquests dies a través d’un aplicatiu que es descarrega al mòbil.

A través del servei Bizum, el "caixonet d’almoina digital" de CaixaBank permet efectuar donatius sense estar físicament a l'església o institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte. Els donatius es poden fer efectius amb un telèfon, una targeta contactless, un rellotge smartwatch o qualsevol altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil.

Pel que fa al "caixonet d'almoina digital", és un model especial de TPV contactless adaptat a les necessitats de la institució. Presencialment, accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l’entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui. El servei ja està operatiu a la Parròquia de Sant Ot de la Catedral de Santa Maria a la Seu d’Urgell.

Operació senzilla

Per utilitzar els sistema d'almoina digital, l'usuari només ha d'accedir al servei Bizum, a través de l'aplicació mòbil del seu banc, i introduir un codi i l'import del donatiu (33376 en el cas de la Parròquia de Sant Ot de la Catedral de Santa Maria a la Seu d’Urgell). L'operació es fa a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriben al seu destí en menys de cinc segons. Aquest servei, a més de a la Catedral de la Seu d’Urgell, també està disponible a la Parròquia de Santa Maria de Balaguer i a la Parròquia de Sant Miquèu de Vielha.

El Bisbat d'Urgell ha estat un dels primers punts d'Espanya a disposar d'aquest sistema. Per a Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, "Lleida és la província que ha posat en funcionament, d'inici, un major nombre de 'caixonets d’almoina digitals', la qual cosa creiem que suposa tota una demostració de com l'arribada de les noves formes de pagament ja són habituals en el nostre dia a dia". I ha afegit: "A CaixaBank volem ajudar a les institucions religioses en el fet que avancin en la implantació de les noves tecnologies i puguin oferir més i millors serveis".

Mostrar formulari de contacte