Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Últimes representacions del Retaule de Sant Ermengol

Últimes representacions del Retaule de Sant Ermengol

L'obra es pot veure cada nit fins diumenge, en el marc del Claustre de la Catedral Un centenar d'actors i figurants de la Seu recreen la vida del bisbe Ermengol
Retaule de Sant Ermengol
14/08/2008 09:41

Durant aquest cap de setmana es pot veure les últimes representacions d'El Retaule de Sant Ermengol, que finalitzaran diumenge. L'obra s'ofereix cada nit, a 2/4 d'11, en el marc del Claustre de la Catedral.

El Retaule és una obra medieval que es va començar a representar l’any 1957, on s’evoca de manera plàstica fragments de la vida de Sant Ermengol, bisbe d'Urgell als inicis del segle XI. El text va ser escrit per Esteve Albert i Corp. Sobre les pedres mil•lenàries del recinte catedralici, protagonistes de l’obra, es reviuen fets i personatges íntimament vinculats a la gloriosa història de la Catalunya comtal que s’anava forjant.

Més d’un centenar d’urgellencs i urgellenques participen en la representació del Retaule, entre actors, tècnics i atrezzo. Consta de nou quadres: el Mil•lenni, la Consagració, la Canònica, Cortiuda, el pagès sec, Llumeneres, seguici o enterrament, el Miracle de la Pluja i el quadre final. La música és una peça clau en aquest espectacle amb fragments de peces del barroc i de cant gregorià, així com una interpretació cantada en directe per un dels actors. Un narrador va donant pas als diferents quadres que s’escenifiquen.

Les entrades per assistir-hi com a públic es poden adquirir de manera anticipada a l’Oficina de Turisme de La Seu, Turisme del Consell Comarcal, oficines de turisme d’Andorra i al Museu Diocesà, amb un preu de 12 €, mentre que mitja hora abans de l’inici de l’espectacle es poden adquirir a la taquilla per 15 €.

Mostrar formulari de contacte