Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de batxillerat preparen la publicació '75 anys-75 personatges'

Alumnes de batxillerat preparen la publicació '75 anys-75 personatges'

Un grup de nois i noies duu a terme un treball de recerca sobre la història de l’IES Joan Brudieu El centre urgellenc celebra aquest curs acadèmic el seu 75è aniversari

Institut - Treball de recerca
Institut - Treball de recerca
26/09/2008 19:29

Un grup de nois i noies de segon de batxillerat de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell està duent a terme un treball de recerca relacionat amb els 75 anys d’història del centre, que se celebren durant aquest curs escolar 2008-2009. La tasca d’investigació consisteix en l’elaboració d’entrevistes a 75 personatges que han estat alumnes de l’institut urgellenc des del 1933 i fins enguany. El material recopilat servirà per editar la publicació “75 anys-75 personatges” -que també maquetaran els alumnes de l’IES- i per complementar una exposició commemorativa.

L’objectiu de la recerca és “aprendre sobre la història del centre i poder-ne difondre la història, tenint en compte el paper important que ha tingut a la Seu”, indica una de les tutores del treball, Anna Martí. La tria dels entrevistats s’ha fet de forma consensuada i s’ha intentat “traçar un perfil de tot l’alumnat”, comenta.

Entre les persones que apareixeran en la publicació ja s’ha avançat que hi ha l’alcalde actual de la Seu, Albert Batalla, el director general d’Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet, el primer alcalde de la democràcia, Amadeu Gallart, l’escriptor Albert Villaró, l’empresari Jordi Grau o la jove Ares Boniquet. Una de les estudiants, Gemma Clotet, subratlla que “no només hem escollit els exalumnes brillants, sinó una mostra representativa i ben àmplia de les persones que han format part de la història de l’institut”.

La tasca d’investigació es completarà amb el pintat de la tanca metàl.lica de l’equipament educatiu amb la imatge de cadascun dels 75 personatges, que s’erigiran com a representants de les diferents promocions d’alumnat.

El treball de recerca de batxillerat és una de les primeres activitats relacionades amb la celebració del 75è Aniversari de l’IES Joan Brudieu, que es farà durant tot el curs acadèmic. A més de donar a conèixer la història del centre, els actes també difondran la figura de Joan Brudieu.

La creació de l’IES Joan Brudieu es remunta a l’any 1933, a partir de l’aplicació de la Llei de Confessions i Congregacions religioses de 2 de juny de 1933, que prohibia l’ensenyament als Ordes i Congregacions Religioses. A Catalunya només es van crear cinc Instituts Nacionals, un d’ells a la Seu, amb deu professors i 35 alumnes oficials. La Guerra Civil va alterar profundament el funcionament del centre educatiu, que va ser clausurat. Tot i així es va reobrir immediatament a causa de la influència d’Andorra.

Mostrar formulari de contacte