Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'Institut Brudieu participaran a la First Lego League

Alumnes de l'Institut Brudieu participaran a la First Lego League

Per primera vegada es farà una fase territorial del concurs científic, el 18 de febrer a la Universitat de Lleida Els estudiants de 4t d'ESO hauran d'exposar les seves propostes per a un problema social real

Institut Joan Brudieu
Institut Joan Brudieu
26/01/2012 18:06

Un grup d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Joan Brudieu participaran a la primera edició territorial del concurs de robòtica First Lego League, que implica la coneguda marca de construccions de joguina. La competició científica se celebrarà el 18 de febrer a la Universitat de Lleida, amb la participació de 160 escolars d'entre 10 i 16 anys.  

La celebració d'aquesta prova interescolar és fruit d'un conveni amb la Fundació Scientia, promogut per l'Escola Politècnica Superior (EPS). L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la vocació científica i tecnològica entre els més joves, tot desenvolupant les habilitats del treball en equip, la innovació i la creativitat. De les vuit comarques representades n'hi haurà dues del Pirineu: l'Alt Urgell i el Pallars Jussà. També s'hi ha inscrit un centre del Baix Cinca, a la Franja.

La First Lego League és una competició que es ve realitzant des de l'any 1988 als Estats Units i que ha esdevingut internacional, amb presència en una seixantena de països d'arreu del món. Es basa en desafiar els nens i les nenes a pensar com a investigadors i enginyers. El representant de Scientia, David Serra, ha explicat que el concurs "anima els nens a pensar en gran, per millorar la qualitat de vida de les persones".

Proves sobre seguretat alimentària

La primera prova serà la presentació d'un projecte científic al voltant d'un problema social real; en aquesta edició, la seguretat alimentària. La segona, un torneig de robòtica utilitzant el sistema Lego Mindstorms, en què han de realitzar una sèrie de missions en condicions limitades i durant un temps de dos minuts i mig. Els entrenadors poden ser professors, pares o alumnes de més edat.

Els projectes sobre la seguretat alimentària se centraran en examinar possibles focus de contaminació i garantir una millor conservació dels aliments. La prova de robòtica consistirà en fer passar diversos aliments per algunes de les etapes que travessen abans d'arribar a casa, especialment pel que fa a l'eliminació de bacteris.

El guanyador absolut aconseguirà el Premi GMV Innovation Solutions i passarà a la final estatal, que tindrà lloc el proper 11 de març a Pamplona. També hi haurà guardons al comportament i el disseny del robot, el millor projecte científic, els valors del treball en equip, l'emprenedoria, les joves promeses i el millor entrenador.

Mostrar formulari de contacte