Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'Institut Joan Brudieu passen a la final del concurs Programa-Me

Alumnes de l'Institut Joan Brudieu passen a la final del concurs Programa-Me

Sergi López, Falk Bay i Ismael Álvarez competiran a la fase nacional, que tindrà lloc a Móstoles el 5 de juny El centre urgellenc dedica una setmana d'actes a la cultura de Portugal
Institut Joan Brudieu - Concurs Programa-Me
27/04/2012 11:29

Tres alumnes de 1r d'Administració de sistemes informàtics en xarxa (ASIX), Sergi López, Falk Bay i Ismael Álvarez, han quedat segons en el concurs de programació regional Programa-Me, que es va celebrar el 27 de març a l'Institut Baix Camp de Reus. Els estudiants competiran ara a la fase estatal, que tindrà lloc a Móstoles (Madrid) el 5 de juny.

El concurs Programa-Me està pensat per alumnes de formació professional, preferentment del grau superior, que siguin uns apassionats de la informàtica i, més concretament, de la programació d'algorismes. La prova consisteixen en la resolució de 10 problemes en un termini màxim de 4 hores. Les solucions s'envien a un jutge automàtic, que fa tot tipus de verificacions. Cada programa vàlid entregat té assignat un valor en punts, que és el que decideix la classificació final.

En la fase regional s'hi van aplegar fins a 18 grups de diferents centres de tot Catalunya i l'Aragó. L'equip del centre urgellenc, sota el nom Anonymous Brudieu, va anar molt de temps al capdavant de la classificació però en els últims minuts els estudiants es van veure desplaçats a la segona plaça.  La final es pot veure en aquest enllaç.

En un altre ordre de coses, l’Institut Joan Brudieu celebra del 2 a l'11 de maig la Setmana Cultural Portuguesa, amb la col•laboració de l’Institut Camões (responsable de l’ensenyament del portuguès a l’estranger) i el Servei de Llengües de la Generalitat de Catalunya.

Durant aquests dies hi haurà una exposició dels treballs dels alumnes de Llengua i Cultura Portugueses realitzats sobre poetes lusòfons i una audició de músiques portugueses a través de la megafonia de l’Institut. El dia 4 es projectarà la pel•lícula «José e Pilar», que retrata la vida i l'obra del premi Nobel José Saramago. El dia 5 a la tarda, se celebrarà el Dia de la Llengua amb l'actuació del Grup de Folklore de la Casa de Portugal d'Andorra, un recital de poesies, el concurs 'Si tu que vales' i un tast de gastronomia.

Mostrar formulari de contacte